1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kaç dakikalık tören istersiniz?!
Kaç dakikalık tören istersiniz?!

Kaç dakikalık tören istersiniz?!

Marmaris’teki 19 Mayıs törenini CHP’liler beğenmemiş!

19 Mayıs 2022 Perşembe 18:54A+A-

HAKSÖZ HABER

19 Mayıs törenleri yıllardır bu toplumu bir hikmeti ve anlamı varmış gibi dayatılıyor. Dayatmalar sayesinde tören saçmalığına kitlelerin katılımı zorunlu kılınmasına rağmen hala azınlık olarak nitelenebilecek bir topluluk törenlerde boy gösteriyor.

Özellikle askeri darbe süreçlerinde halkın gündelik işlerini bırakarak resmi törenlere dahil olması zorunlu kılınmıştı. Cuntacı zihniyetin devamı olan sol-Kemalistler resmi tören dayatmalarında ısrarcı olmaya devam ediyor.

Okullarda çocuk yaşta insanlara çirkin kıyafetler giydirilerek komik ritüellere zorlanması bir yana meydanlarda yapılanlar da işin cabası. Tören dayatmasını aşmak adına önemli kazanımlar elde edinmişken CHP ise zorbalıkta ısrarcı!

İddiaya göre Muğla’nın Marmaris ilçesinde 19 Mayıs kapsamında düzenlenen resmi törenler 3 dakika sürmüş. Bu durumu kabul etmeyen Marmaris CHP İlçe Teşkilatı ise törenin hemen ardından açıklama yaparak bu durumu kınamış.

CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı törene Kaymakam’ın da katılmadığından şikâyet ederek küçük çaplı bir tören gerçekleştirmiş. Komik işlerle uğraşan CHP’lilerin aklına gelmemiş olabilir ama belki de Marmaris Kaymakamı’nın uğraşması gereken gerçek işler vardır!

3 dakikalık tören ise herkese örnek olması gereken bir uygulama. Memleketi boş işlerden kurtarıp gerçek sorunları konuşmak için zaman harcaması gereken siyasilerin resmi törenlerde şov yapmayı bırakıp elle tutulur işler yapması gerekiyor!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

8 Yorum