1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kabataş İddiasına Suç Duyurusu
Kabataş İddiasına Suç Duyurusu

Kabataş İddiasına Suç Duyurusu

Gezi olayları sırasında İstanbul Kabataş'ta bebeğiyle saldırıya uğradığını iddia eden ve olay gününe dair basına görüntüleri yansıyan Zehra Develioğlu hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

17 Şubat 2014 Pazartesi 15:25A+A-

"Gezi Parkı eylemcileri" adına dört sayfalık suç duyurusunda bulunan avukat Faruk Emre Akı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Avukat Akı, Zehra Develioğlu'nun 1 Haziran 2013 tarihinde Kabataş İskelesi'nde bebeği yanındayken 80-100 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını, bu kişilerin de üstlerinin çıplak ve ellerinde eldiven olduğunu iddia ettiğini belirtti.

Develioğlu'nun bu kişilerce darp edildiğini ve yere düşürüldükten sonra üzerine idrarlarını yaptığını söylediğini ifade eden avukat Akı, "Sayın Başbakan, Develioğlu'nun ifadelerini baz alarak Gezi eylemcileri için 'Benim başörtülü bacımı taciz ettiler, darp ettiler' diyerek Gezi eylemlerine katılanlar hakkında yorumlar yapmıştır" dedi.

"Eylemcilere iftira atıldı"

Zehra Develioğlu'nun karakol ve savcılık ifadesinin doğru olmadığının 13 Şubat 2014 tarihinde ortaya çıkan kamera kayıtlarıyla sabit olduğunu kaydeden Akı dilekçesinde, "Eylemcilere iftira attığı ortaya çıkmıştır. Gezi Parkı eylemlerine katılanlara karşı kin ve nefret duyulmuş, Ali İsmail Korkmaz, içinde halkın da bulunduğu kişiler tarafından dövülerek öldürülmüş, palalı saldırganlar ortaya çıkmış ve gezi eylemcilerine fiziki saldırıda bulunulmuştur. Yüce Türk milleti ve hayatını yitiren ya da yaralanan gencecik çocuklar adına şikayetliler hakkında kamu davası açılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Gazeteciler İsmet Berkan, Balçiçek İlter, Rasim Ozan Kütahyalı'nın da gazetelerinde Develioğlu'na destek veren açıklamalarıyla "Halkın kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "İftira" suçlarını işlediğini belirten Faruk Emre Akı, gazeteciler ve Zehra Develioğlu hakkında  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

"Görüntüler doğru ama tümünü yansıtmıyor"

Geçen yıl Haziran ayında, İstanbul Kabataş Vapur İskelesi'nin karşı kaldırımında bebeğiyle bekleyen başörtülü bir kadına Gezi eylemine giden bir grubun sözlü ve fiziki tacizde bulunduğu, kadının darp edildiği iddia edilmişti.

Kanal D televizyonu 13 Şubat'ta, 1 Haziran 2013'te saat 19.42’de çekilmiş olduğu belirtilen görüntüleri yayınladı. 'Kabataş'ta aslında ne olmuş' başlığıyla verilen haberde görüntülere göre darp olayının olmadığı iddia edildi.

Zehra Develioğlu'nun avukatı Abdurrahman Kayapınar, Al Jazeera Türk'e yayınlanan görüntülerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Görüntülerin doğru olduğunu ama gerçeğin tümünü yansıtmadığını belirtti.

Zehra Develioğlu da görüntülerin yayınlanmasının ardından geçen cumartesi günü ilk kez konuştu. Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, anlattığı gibi bir saldırının görüntülerde yer almamasıyla ilgili olarak "Ben o acıları yaşadım ve yaşadığım bu acıların büyüklüğü bana yeter" dedi.

Kaynak: Al Jazeera

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum