1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. John Kirby: İran, Irak'ta IŞİD'e Saldırdı
John Kirby: İran, Irak'ta IŞİD'e Saldırdı

John Kirby: İran, Irak'ta IŞİD'e Saldırdı

Pentagon Sözcüsü Tuğamiral John Kirby, BBC'ye yaptığı açıklamada İran uçaklarının Irak sınırında IŞİD mevzilerini bombaladığına dair ellerinde deliller olduğunu söyledi.

03 Aralık 2014 Çarşamba 13:42A+A-

AFP Haber Ajansı, Kirby'nin açıklamasında "İran'a ait F-4 uçakların son birkaç gündür Irak'taki IŞİD mevzilerine hava saldırıları gerçekleştirdiğine dair elimizde kanıtlar var" dediğini yazmıştı.

Kirby, açıklamasını teyit etti ve saldırıların Irak'ın kuzeyinde, Diyala bölgesinde yapıldığını öne sürdü. Söz konusu bölgenin hava sahası hala Irak hükümeti kontrolünde bulunuyor.

Kirby sözlerine şöyle devam etti:

"Orası Irak'ın egemenliğindeki hava sahası. Irak egemenliği tanınmış bir devlettir. Ülkenin hava sahasındaki gerekliliklere kendileri karar vereceklerdir. Biz bir görev nedeniyle Irak'ta uçuyoruz, Irak hükümetiyle işbirliği içinde hareket ediyoruz. Hava sahasında nasıl hareket edileceği Irak hükümetine kalmış bir konu. Ama bizim İran askeri güçleriyle işbirliği yapmama konusundaki politikamız değişmedi."

İran daha önce de Irak'a Sukhoi Su-25 adlı uçaklardan göndermişti. Bu uçakları İranlı pilotların kullandığı öne sürülmüştü.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum