1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İzzetli bir direnişin sembolü: Şehid Esma Biltaci
İzzetli bir direnişin sembolü: Şehid Esma Biltaci

İzzetli bir direnişin sembolü: Şehid Esma Biltaci

Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda Sisi cuntası tarafından şehid edilen Esma'yı şehadetinin yedinci senesinde rahmetle anıyoruz.

14 Ağustos 2020 Cuma 12:26A+A-

Sisi cuntasının 2013 yılında yaptığı darbe sonrası Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda toplanan binlerce kişi darbeyi lanetlemiş, Sisi'nin gayrimeşru yönetimine karşı çıkmıştı.

İhvan'ın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Dr. Muhammed el-Biltaci'nin kızı Esma el-Biltaci de o meydanda Sisi'ye karşı direnenlerden biri idi.

Meydanın dört bir tarafına yerleştirilmiş keskin nişancıların hedef aldığı Esma Biltaci Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda şehid edildi.

esma.jpg

Şehid edildiğinde 17 yaşında olan Esma'ya babası yazdığı bir mektup ile vedalaşmıştı. Mektubunun sonunda, ''sevgili kızım ve değerli öğretmenim...Sana elveda demiyorum bilakis görüşmek üzere. Buluşmamız, yakında peygamber ve ashabıyla birlikte Havz-ı Kevser'de olacak. Sonsuz kudret ve hükümranlık sahibi Allah'a yakın, O'nun nezdinde değerli ve şerefli bir konumda. Ayrılmamak üzere, birbirimize doyma temennilerimizin gerçekleşeceği bir buluşma..." sözlerine yer veren Muhammed Biltaci kızına duyduğu sevgiyi ve saygıyı tüm dünya ile paylaşmış oldu.

Sis cuntasının adaletsiz ve gayri ahlaki yaptırımları altında şehadete erişmiş Muhammed Mursi ile birlikte tüm şehidlerimize Allah'tan rahmet, izzetle direnen ihvana ise sabır ve sebat diliyoruz.

Grup Yürüyüş'ün şehid Esma Biltaci ile özdeşleşen ezgisi:

 

 

HABERE YORUM KAT