1. HABERLER

  2. HABER

  3. İzmir'de Mültecileri Taşıyan Tekne Battı: 57 Ölü
İzmirde Mültecileri Taşıyan Tekne Battı: 57 Ölü

İzmir'de Mültecileri Taşıyan Tekne Battı: 57 Ölü

Suriye, Filistin ve Irak uyruklu mültecileri taşıyan tekne İzmir'de battı. Çok sayıda ölü var...

06 Eylül 2012 Perşembe 14:15A+A-

İzmir'in Menderes İlçesi'ne bağlı Ahmetbeyli beldesinde, Avrupa'ya kaçak olarak çıkmak isteyen ve ilk belirlemelere göre içinde çoğu çocuk ve kadın 102 kişinin bulunduğu balıkçı teknesi kayalıklara çarparak battı.

Teknenin güvertesinde bulunan ve yüzerek kıyıya ulaşan 45 kişi, bölgeye sevk edilen ekipler tarafından kurtarılırken, 57 kişinin cesedine ulaşıldı. 

Kurtarılan kişilerin, teknenin alt bölmesinde kilitli alanda çok sayıda kişinin bulunduğunu söyledikleri öğrenilirken, olayla ilgili iki Türkiyeli organizatör gözaltına alındı. 

Suriyeli ve Filistinli Mülteciler Katliamdan Kaçmak İstediler

Kurtarılan kişilerin Filistin, Irak ve Suriye uyruklu oldukları tespit edildi. Kürtçe bilen askerler aracılığıyla kurtulan kişilerin alınan ilk ifadelerinde, İzmir'in Basmane Semti'ndeki otellerde kaldıkları, burada insan tacirleriyle irtibat kurduktan sonra da İngiltere'ye gitmek üzere anlaştıklarını söyledikleri bildirildi. Balıkçı teknesinin denize açıldıktan yaklaşık 50 metre sonra, kayalıklara çarpıp su alarak battığı saptandı. Bir kısmı yüzerek kıyıya çıkan kişilerin, teknenin güvertesinde bulundukları öğrenildi. Ancak teknenin kilitli olan alt bölmesinde kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin olduğunun belirtilmesi üzerine Sahil Güvenlik dalgıçları, su altında arama ve kurtarma çalışması başlattı.

Yetkililer ölü sayısının artabileceğini belirtti. Ölenlerin 25'inin de çocuk olduğu açıklandı.

 

HABERE YORUM KAT