1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İzmir’de haşema ile havuza girmek yasak!
İzmir’de haşema ile havuza girmek yasak!

İzmir’de haşema ile havuza girmek yasak!

İzmir Dikili’de haşema ile havuza girmek isteyen kadına site yönetiminin izin vermemesi üzerine suç duyurusunda bulunuldu!

31 Ağustos 2021 Salı 19:10A+A-

HAKSÖZ HABER

İzmir’in Dikili ilçesinde yazlık sitenin havuzundan yararlanmak isteyen bir kadın engellemeyle karşı karşıya kaldı. Vücudu örten “haşema” giydiği için site yönetimi tarafından havuza girmesi engellenen kadın ve eşi 10 Ağustos’ta yaşanan bu hadiseden sonra suç duyurusunda bulundu.

Öğretmen olan Tuğçe Çetin’in yazlık sitenin havuzundan faydalanmasına engel olan site yöneticileri suç duyurusunda öne sürülen  "nefret ve ayrımcılık" suçlamasını reddeden hiçbir açıklama yapmadı.

Tuğçe Çetin’in AA’ya açıklama yapan eşi Harun Çetin, “Başka insanların da yaşadığı bu tarz sıkıntılardan ve dar kalıplardan kurtulmak içi hukuki süreç başlattıklarını" ifade ederken kararın emsal teşkil etmesi gerektiğini de vurguluyor.

İzmir’de kendisini karar alıcı olarak gören zihniyet dindarlıkla ilişkili olarak değerlendirilebilecek her şeye düşmanca tavır alıyor. İşin özünde İzmir bu faşizan zihniyetin en güçlü olduğu yerlerden birisi. Ancak bu durumun İzmir ile sınırlı olduğu da sanılmamalı.

Dindar muhafazakarların temel yaşam hakları konusunda siyasal tavır alış geliştirme noktasındaki zaafları bu tarz küstah nefret söylemlerine maruz kalmalarını sağlıyor. Bu bağlamda Çetin çiftinin hukuki süreç başlatmalarının önemli bir adım olduğu söylenebilir. Hukukun ise dindarlara yönelik nefret suçlarına net cezalar vermesi gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum