1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. "İzdivaç Programları" RTÜK'te Masaya Yatırıldı
"İzdivaç Programları" RTÜK'te Masaya Yatırıldı

"İzdivaç Programları" RTÜK'te Masaya Yatırıldı

RTÜK Başkanı Yerlikaya, izdivaç programlarının yapımcıları ve bunların yayımlandığı televizyon kanallarının yöneticileriyle istişare toplantısı yaptı.

18 Şubat 2016 Perşembe 06:41A+A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, son bir ayda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne ulaşan 76 şikâyetten 27'sinin, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne yapılan 170 şikâyetten ise 140'ının “izdivaç programları” ile ilgili olduğunu, toplumun her kesiminde bu yayınlar ile ilgili şikâyet ve memnuniyetsizlik bulunduğunu belirterek “bunlara kulak asılması” çağrısı yaptı.

“Reyting Kaygısının Yanında Toplumsal Sorumluluk da İstiyoruz”

“İzdivaç programları”nın yapımcıları ve bunların yayımlandığı televizyon kanallarının yetkilileri ile RTÜK binasında bir araya gelen Yerlikaya, reyting kaygısının yayıncılar açısından önemine işaret etti.

RTÜK olarak reyting kaygısının yanında toplumsal sorumluluk da istediklerini dile getiren Yerlikaya, “Bu iki hususu dengede tutmak gerekir. Hani ulusal bağlamda nasıl diyoruz, ‘Kamu güvenliği ile demokrasinin dengelenmesi lâzım, dengesi bozulursa ayar bozulur.’ diye, yayıncılıkta da bu önemli diye düşünüyoruz.” dedi.

10 Bin 691 Bildirimden Çoğu Şikâyet

Normal ve idealin, hem çok reyting hem de en az şikâyet olması gerektiğini belirten Yerlikaya, yayımcılardan buna özen göstermesini istedi.

Bunu başarmanın kolay olmadığına işaret eden Yerlikaya, istişare toplantılarını şikâyetin en aza indirilmesi amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Evlilik programları ile ilgili bir yılda 10 bin 691 vatandaş bildirimi aldıklarını ifade eden Yerlikaya, bunların çoğunun şikâyet şeklinde olduğunu belirtti.

“Toplumun Her Kesiminde Şikâyet ve Memnuniyetsizlik Var”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıyla da evlilik programlarına ilişkin şikâyetler ulaştığını aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti:

“CİMER'den son bir ay içerisinde gelen 76 şikâyetten 27'si evlilik programlarıyla ilgili. BİMER'den gelen 170 şikâyetten 140'ı bu konuyla ilgili. Dolayısıyla toplumun her kesiminden A'dan Z'ye gelen şikâyet ve memnuniyetsizlik var. Bu arada şunu da belirtelim. Sizler de bir hizmet üretiyorsunuz. Karşıdaki hedef kitle de bir anlamda müşteriniz. Müşteriden gelen memnuniyeti veya şikâyeti de değerlendirmek zorundayız. Yani RTÜK olarak bunu söylemiyoruz. Hedef kitleniz ve bir anlamda müşterinizden gelen şikâyetler bunlar. Kulak asmanız lâzım. Kulak asmadan ‘ben bildiğimi yaparım, bildiğimi satarım’ olmaz.”.

Ailenin, toplumun temel direği olduğunu ifade eden Yerlikaya, “Böyle kutsal bir kurumun dejenere edilmemesi lazım. Bilakis bunun desteklenmesi, ‘bu kurumla ilgili ne yapılabilir’, bunun konuşulması lâzım.” şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT