1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İyice saçmaladı! 
İyice saçmaladı! 

İyice saçmaladı! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldukça ilginç seçim vaatleriyle kafaları karıştırıyor!

06 Nisan 2023 Perşembe 18:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçimler yaklaşırken muhalefetin hiçbir iddiası yok. HDP’nin destek verdiği Millet İttifakı, Türkiye’nin kronik sorunları hakkında hiçbir öneri sunmadı. Bunca partiyi bir arada getiren temel sebep Erdoğan karşıtlığından ibaret!

Geçmişte birlikte hareket ettiği isimler de dâhil olmak üzere karşınıza bu kadar geniş bir cephe almış olmanız ayrıca takdiri(!) hak ediyor ancak odaklanmak istediğimiz mevzu başka. Erdoğan karşıtlığı ile seçimi kazanmak isteyen muhalefetin ekonomi başta olmak üzere nasıl bir şey vaat ettiğini kimse bilmiyor.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçime az bir zaman kala çıktığı televizyon programlarında vaat olarak dile getirdikleri ise kafaları karıştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Kılıçdaroğlu katıldığı programda “ülkeye temiz para getireceğim” sözünden sonra sunucunun, “Dışarıdan yatırımcıyı mı kastediyorsunuz?” sorusuna ise “Evet. Temiz para. Uyuşturucu baronlarının parası, 300 milyar dolar para.” yanıtını verdi.

Acaba dil sürçmesi mi yaşandı diye düşünülürken Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce de buna benzer bir vaatte bulunduğu hatırlanınca ya büyük bir yanlış anlaşılma ya da ciddi bir saçmalıkla karşı karşıya kalındığı ortaya çıkıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu aynı programda AB’ye vizesiz gidilebileceği vaadinde de bulundu. Kılıçdaroğlu, "Biz iktidara geleceğiz, Cumhurbaşkanlığını kazanacağız, bu ülkeyi en geç 1 yıl içinde rahat nefes alacağı ülke haline getireceğiz. Ülkede her vatandaş AB'ye vizesiz girecek. Hasar tespitlerini yaptık. Biz ne yapacağımızı biliyoruz. Vizeyi kaldıracağız. Gerekli düzenlemeleri yapacağız. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Sunucunun Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini sıralaması ardından "(Vizeyi kaldırmak) Türkiye'nin yapabileceği bir şey değil, dışarıdan planlanabilecek bir şey" düzeltmesi sonrası Kılıçdaroğlu, "Hayır efendim bizim yapacağımız şey. Bizim yapacağımız şey onlar" şeklinde konuştu.

Daha önce de emekliye astronomik ikramiye vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, Demirel misali “kim ne veriyorsa beş lira fazlasını” vermeye devam ediyor. Gerçekçilikten uzak, akıl ve mantık dışı önerilerle seçmenin karşısına çıkmak ne işe yarayacak? Kazansanız da kaybetseniz de rezil olacaksınız!

HABERE YORUM KAT

10 Yorum