1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İYİ Parti’de Kriz: Ümit Özdağ İstifa Etti
İYİ Parti’de Kriz: Ümit Özdağ İstifa Etti

İYİ Parti’de Kriz: Ümit Özdağ İstifa Etti

İYİ Parti’de yerel seçimlerde il ve ilçe düzeyinde herhangi bir belediye kazanılamamasının getirdiği tartışmalar Ümit Özdağ'ın istifasıyla sonuçlandı.

03 Nisan 2019 Çarşamba 01:13A+A-

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, İYİ Parti’de Strateji, İletişim ve Tanıtım İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Özdağ, VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Yöneticilik görevimden istifa ettim ancak milletvekili olarak partimdeyim. İYİ Parti’den ayrılma düşüncem yok” dedi.

Özdağ’ın yanı sıra İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Koray Aydın’ın da istifa ettiği iddiası kamuoyuna yansıdı. Ancak Koray Aydın, “Görevimin başındayım” açıklaması yaptı.

İYİ Parti Lideri Akşener ise, parti yönetimindeki görüş ayrılıkları dolayısıyla Başkanlık Divanı’nı topladı.

Özdağ’ın istifasında ise, seçim öncesinde yeniden atamalarla yapılandırılan parti teşkilatları konusunda Aydın ile uzun süredir ters düştüğü ifade edildi. Bunun yanı sıra Özdağ’ın, 31 Mart için CHP’yle “Millet İttifakı” olarak işbirliği halinde ortak adaylar gösterilerek seçim sürecine girilmesine ilişkin de farklı öneriler sunduğunu ancak bu konuda ise İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’yla anlaşmazlık yaşadığı kaydedildi. Özdağ’ın, “yerel seçimler sonucunda İYİ Parti’nin kendi başına belediye yönetimi kazanamamasına karşın CHP’ye kazandırması” gerekçesiyle bu duruma tepki olarak istifa kararı aldığı belirtildi.

İYİ Parti, MHP’de “Devlet Bahçeli’ye muhalifler” olarak yola çıkmış isimler tarafından 25 Ekim 2017’de kurulmuştu. MHP’deki liderlik iddialarıyla Koray Aydın ve Ümit Özdağ, İYİ Parti kuruluşu aşamasında Meral Akşener’in liderliğini kabullenerek, kendi ekipleriyle birlikte kuruluş sürecine katkı vermişti. Ancak MHP içerisindeki liderlik yarışında önce Özdağ’ı destekleyen ve sonrasında Özdağ ile birlikte milletvekili olarak İYİ Parti’ye geçiş yapmış Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, partiden kopuş süreci yaşamıştı. Halaçoğlu, ilk önce 24 Haziran Genel Seçimleri’nde İzmir’den aday gösterilme talebine olumlu yanıt alamadığı için milletvekili adayı olmamış ve 6 Ağustos 2018’de ise üyelikten istifa ederek partiden ayrılmıştı. İYİ Parti’nin kurucularından bugüne kadar farklı gerekçelerle istifalar yaşanmış, emekli subay Ali Türkşen de “siyasete nokta” diyerek partiden ayrılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum