1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İYİ Parti İl Başkanı’ndan Irkçı Kampanya: “Suriyeliler Geri Dönsün”  
İYİ Parti İl Başkanı’ndan Irkçı Kampanya: “Suriyeliler Geri Dönsün”  

İYİ Parti İl Başkanı’ndan Irkçı Kampanya: “Suriyeliler Geri Dönsün”  

İYİ Parti Çorum İl Başkanı “Suriyeliler geri dönsün” adıyla ırkçı bir kampanya başlattı. 

17 Ocak 2020 Cuma 12:03A+A-

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, “Suriyeliler geri dönsün” kampanyası başlattıklarını duyurdu. 

Özsaçmacı ülkedeki ekonomik durumun faturasını Suriyeli muhacir kardeşlerimize keserek: “Esnafa, Çiftçiye koy peşin vergi. Kendi ülkesinde garip olan Esnaf, Çifçi mülteci konumuna düşmüş iken; Çorum’da başlatılan Suriyelilerle yardım kampanyası? Kim Muhacir kim Ensar. Suriyeliler ülkesine dönsün kampanyasını başlatıyoruz” diye yazdı. 

Özsaçmacı, yaptığı açıklamada, Çorum Valiliği öncülüğünde başlatılan ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Suriyeliler için yardım kampanyasının Çorum esnafını derinden üzdüğü yönünde bir iddiada bulundu.

Bekir Özsaçmacı, İYİ Parti olarak bu konu hakkında kamuoyu araştırması yaptıklarını, Çorum halkının, Valiliğin ve STK’ların bu girişimini desteklemediği iddiasını vurguladıktan sonra ''Çorum esnafı ekonomik nedenlerden kapılarına kilit vururken, gençlerimiz ekonomik nedenlerle intihar ederken ortada görünmeyenlerin ve tedbir almayanların bu şekildeki bir oluşuma ön ayak olmalarını anlamak mümkün değil. Biz İYİ Parti olarak “Suriyeliler geri dönsün” kampanyası başlatıyoruz ” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum