1. HABERLER

  2. HABER

  3. "İyi Hal İndirimi Yapılmamalı"
"İyi Hal İndirimi Yapılmamalı"

"İyi Hal İndirimi Yapılmamalı"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, şiddet uygulayanlara iyi hal indirimi konusunda, hakimlerin takdir yetkilerini failden yana kullanmamaları gerektiğini söyledi.

20 Şubat 2015 Cuma 12:21A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masasına konuk oldu.

Bakan İslam, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor, bakanlığının faaliyetlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

İslam, şiddet uygulayanlara iyi hal indirimi tartışmalarına ilişkin, "Bu cezanın künhüne ait bir sorun değil, yargılama süreciyle alakalı bir sorun. Tamamen hakimin takdir yetkisindedir. Yargı bağımsız olduğu için bu konuda bizim şu olsun, bu olsun deme hakkımız yok. Ama dileğimi söyleyebilirim. Bu konularda hakimlerin takdir yetkilerini asla failden yana kullanmamaları gerektiğini düşünüyorum. Kişisel bakışım bu şekilde.'' şeklinde konuştu.

Bakan İslam, ''Doğrudan fail ile alakalı araştırmalar yapmaya karar verdik. Şiddet uygulayan, uygulamayan kişilerin niteliklerine bakmayı düşünüyoruz. Hangi prototip şiddet uyguluyor, hangi profil uygulamıyor? Bu ikisi arasındaki farkı bulabilirsek, farkındalık çalışmalarında neye yöneleceğiz bunu da tespit etmemiz mümkün olabilecek. Bundan sonraki araştırmaları bu yöne doğru evirmeyi düşünüyoruz.'' dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum