1. HABERLER

  2. HABER

  3. İyi derece dünyalık vadeden bir işe girmek asla gerçek mutluluğu vadedemez!
İyi derece dünyalık vadeden bir işe girmek asla gerçek mutluluğu vadedemez!

İyi derece dünyalık vadeden bir işe girmek asla gerçek mutluluğu vadedemez!

Şuayb Mekeç, gençliğin yol haritasını saptıran "dünyevi mutluluk" arayışının ortaya çıkartacağı krizler hakkında önemli hatırlatmalarda bulunuyor.

15 Ocak 2022 Cumartesi 10:15A+A-

Kasas/24 ‘’Bunun üzerine Mûsâ, onların hayvanlarını sulayıverdi. Sonra gölgeye çekilip, ‘Ey rabbim! Bana lütfedeceğin her türlü hayra muhtacım!’ diye niyazda bulundu’’

Ayette, Musa (as)’ın Firavuna karşı başlattığı tevhidi mücadelenin ilk safhalarından hareketle bizlere zorluklara karşı direnme, sabır ve duruş örnekliği sunuluyor. Karşımızdaki gücün tehditleri karşısında mücadeleden çekilmemek; aksine safımızı, duruşumuzu kuvvetlendirmenin yollarını aramak gerekiyor.

Rabbimize yöneldiğimiz o anlar, O’na yakarışımız yolumuzun en önemli tevekkül dayanaklarıdır. Zorlukların üstüne giderek, yalnız Allah’a sığınarak ve sadece O’ndan yardım dileyerek bir çıkış bulmaya çalışmalıyız. Rabbimiz bizlere bu yönelişimizde Rasullerinin hayatlarından en etkili örnekleri aktarmaktadır. İşte Musa (as)’ın Firavun karşısında verdiği mücadelenin başlarındaki kararlılık ve tevekkül örnekleri ayetlerde bu sebeple anlatılmaktadır.

YAZININ DEVAMI