İtalya: Lübnan’da UNIFIL üssüne kaynağı belirsiz roket isabet etti
Yayınlanma:
Güncelleme:
İtalya Savunma Bakanlığı, İtalyan askerlerinin de görev yaptığı Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL) Batı Bölge Karargahı olan Şemaa'daki üsse roket isabet ettiğini bildirdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün öğleden sonra, kaynağı henüz belirlenemeyen bir roket, İtalyan birliğinin ve UNIFIL Batı Bölgesi Karargahı olan Şemaa üssüne isabet etti. İtalyan askerlerinden yaralanan bulunmuyor. Sadece altyapıda küçük hasarlar meydana geldiği bildirildi." ifadesi yer aldı.
Açıklamada, Savunma Bakanı Guido Crosetto'nun, olay ve personelin durumu hakkında sürekli bilgi almak için İtalyaGenelkurmay Başkanlığı, İtalya Müşterek Operasyonlar Komutanlığı (COVI) ve UNIFIL'deki İtalyan birliğinin komutanı ile temas halinde olduğu belirtildi.
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.