1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İsveçli Milletvekili İslam'a hakaret etti
İsveçli Milletvekili İslam'a hakaret etti

İsveçli Milletvekili İslam'a hakaret etti

İsveç'te göçmen karşıtlığı ile bilinen aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi Milletvekili Richard Jomshof, katıldığı bir televizyon programında Müslümanlara hakaret ederek "İslam iğrenç bir ideoloji ve dindir." ifadelerini kullandı.

10 Mart 2021 Çarşamba 20:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İsviçre'deki "Burka Yasağı"nın ardından Avrupa'da yükselen İslam düşmanlığına İsveçli ırkçı milletvekili de dahil oldu.

İsveç'in devlet televizyonu SVT'de "Çok kültürlülük" konulu tartışma programına katılan İsveç Demokratlar Partisi Milletvekili Richard Jomshof, Müslüman ülkelerde yaşayanları "şansız" olarak nitelendirerek "Bu ülkelerde doğmak zorunda kalan tüm insanlarla beraber acı çekiyorum. Çünkü İslam iğrenç bir ideoloji ve dindir." diye iğrenç bir dille konuştu.

Avrupa Birliği'nin ifade özgürlüğü adı altında sığındığı iğrenç dilin bir tezahürü olan bu sözlerin benzerlerini defalarca duymuştuk. Ancak bu defa açıkça İslam dinine hakaret edildi. 

Irkçı ve şovenist partililerin, siyasi güçlerinin ardına saklanarak ettikleri hakaretlere Liberal parti ve çevresinden tepki geldi. 

Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Eşitlik Bakanı Marta Stenevi, Jomshof'un sözlerine Twitter hesabından tepki göstererek bu sözlerin kabul edilemeyeceğini belirtti. Stenevi, "İsveçli demokratlar, İslamofobiyi ve İsveç toplumunun büyük bir kısmına duydukları tiksintileri açığa vuruyor. Dini ne olursa olsun İsveç'te büyüyen çocukların nefretle karşılanmaması gerekmektedir." dedi. 

Liberal Merkez Partisi Genel Başkanı Annie Lööf de Twitter hesabından, İsveç Demokratlar Partisinin yabancı düşmanı, popülist bir parti olduğunu vurguladı.

Lööf, "Kendi İslamofobileriyle uğraşmıyorlar. İsveç'te her gün işe ya da okula giden Müslümanlar var. Bunları aşırıcılıkla ya da İslamcılıkla suçlamak doğru değil." şeklinde konuştu.

Avrupa'da yükselen ırkçı ve İslam düşmanı söylemlere karşı herhangi bir yasal yaptırım gelmezken İslam düşmanlarının sözleri yanlarına adeta kâr kalıyor. 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum