1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İstifa muamması devam ediyor!
İstifa muamması devam ediyor!

İstifa muamması devam ediyor!

Berat Albayrak’ın sosyal medya üzerinden yaptığı istifa açıklamasının üzerindeki anlamsız gizem hali devam ediyor.

09 Kasım 2020 Pazartesi 19:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram üzerinden yaptığı istifa paylaşımının belirsizliği sürüyor. Devletin ve hükümetin hiçbir kurumundan açıklama yapılmazken oluşan atmosfer iyice içinde çıkılmaz bir hale dönüşüyor.

Piyasaların bu söylentilere verdiği tepki ise olumlu yönde oldu. TL, yüzde 6 ile son 2 yılın en yüksek artışını yaşadı.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılacağı söylenen açıklamanın da gerçekleşmemesi dikkatleri AK Parti MYK’sı sonrasında yapılacak açıklamalara çevirmişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in Berat Albayrak'ın istifa kararına ilişkin açıklaması işe şu yönde oldu: Göreve getirme ve görevden alma Cumhurbaşkanı'nın takdirinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan takdirini kamuoyu ile paylaşacaktır.

Bu açıklamayla bakanlık makamının yaklaşık 24 saatlik bir belirsizlik içinde olduğunu da belirtmek gerekiyor. Olayı değerlendiren muhalefet partileri hükümete yüklenirken sessizlik hali söylem gücünü muhalefetin eline veriyor. CHP Genel Başkanı yaşananları “devlet krizi” olarak nitelendirdi.

Devlet krizi olup olmadığı hakkında bir şey söyleyemiyoruz ama “devlet komedisi” ile karşı karşıya kaldığımız bir gerçek!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum