1. HABERLER

  2. HABER

  3. “İstifa Etmezsen Evinde PKK Belgeleri Çıkar”
“İstifa Etmezsen Evinde PKK Belgeleri Çıkar”

“İstifa Etmezsen Evinde PKK Belgeleri Çıkar”

Diyarbakır'daki faili meçhul cinayetler davasının tutuklu sanığı emekli Albay Cemal Temizöz'ün, istediklerini yapmayan askerî personeli PKK'yla tehdit ettiği iddia edildi.

02 Ocak 2012 Pazartesi 09:14A+A-

Temizöz'ün, hukuksuz uygulamalarına karşı çıkan bir uzman çavuşu, "Ya istifa et ya da evine, seni PKK'nın mensubu gösterecek örgütsel dokümanlar koydururum." diyerek tehdit ettiği ileri sürüldü.

İddiaların kaynağı, Cemal Temizöz tarafından haksız yere suçlandığı için TSK'dan atıldığını savunan eski Uzman Çavuş Ahmet Büyükşahin. Disiplinsizlik gerekçesiyle Kasım 2011'de ordudan atılan Büyükşahin, 1999-2003 yılları arasında Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yaptığını anlatıyor. Temizöz ve ekibinin bazı yasa dışı işlere girdiğini, bunun, kendisi tarafından dile getirilince göze battığını söylüyor. Bir süre sonra da tehdit almaya başladığını anlatıyor. PKK'lı olmakla suçlandığını belirtiyor. Ordudan ihraç edilmesinin ardından Temizöz ve ekibi hakkında suç duyurusunda bulunan Büyükşahin, Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadesinde ilginç iddialar ortaya atıyor. Temizöz döneminde yaşadıklarının ardından jandarma içindeki usulsüzlükleri ele alan bir kitap yazmaya karar verdiğini aktaran Büyükşahin, "Albay Cemal Temizöz ve o dönem yüzbaşı olan Mesut Yiğit tarafından tehdit edildim. El yazısıyla sicil belgesi doldurmam istendi. Beni terör örgütü mensubu olarak göstereceğini ve evime örgütsel doküman koyacağını söyledi. Şu anda Ümraniye Cezaevi'nde görev yapan Uzman Çavuş Aykut Öztürk de bu konuda şahittir." diyor.

Suç duyurusunu işleme koyan savcılık, Uzman Çavuş Aykut Öztürk'ün ifadesini 16 Aralık 2011'de alıyor. Öztürk, ifadesinde sadece tehdit olayını değil, Cemal Temizöz'ün içinde olduğunu savunduğu oto hırsızlığı şebekesini de deşifre ediyor. Şunları anlatıyor: "Ahmet Büyükşahin'i 2003 yılı Ağustos ayı sonlarında Çorlu ilçesinde gördüm. Morali bozuktu. Ne olduğunu sordum. Alay Komutanı Cemal Temizöz ve Çorlu Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mesut Yiğit'in kendisini tehdit ettiğini söyledi. 'Nihayet emellerine ulaştılar. (Sicil belgesi doldur. Sonra eşyalarını topla def ol köyüne git, dediler.) diye konuştu. Bana, doldurduğu belgeyi gösterdi. Çok şaşırdım. Adli mercilere şikâyette bulunmasını söyledim. 'Hiçbir yere gidip şikâyet edemem, Temizöz beni (Seni PKK'lı yaparım. Hayatını zindan ederim. Çoluğunu çocuğunu yok ederim.) diye tehdit etti. Köyüme giderek baba mesleği çiftçilik yapacağım.' dedi."

Uzman Çavuş Aykut Öztürk'ün verdiği yazılı ifadesinde en çok dikkat çeken iddia ise change oto hırsızlığı. Öztürk, bölgede faaliyet gösteren bir oto hırsızlık şebekesiyle Cemal Temizöz'ün bağlantılı olduğunu iddia ediyor. Haklarında işlem yapılmayan şebekenin Temizöz'ün bölgesinde onlarca change otoyu piyasaya sürdüğünü ileri sürüyor. Edinilen bilgilere göre Öztürk, Temizöz'ün emrinde çalıştığını ileri sürdüğü örgütün şemasını da çizip savcıya teslim etti. Şemada Temizöz, örgüt lideri olarak gösteriliyor. Aykut Öztürk ve Ahmet Büyükşahin'in avukatı Özgür Sait Arslan, iddiaların ciddi olduğunu anlatıyor. Arslan, "Soruşturma halen devam etmektedir. Soruşturma dosyasında müvekkilim Ahmet Büyükşahin'in iddiaları çok ciddi olup muhtemelen dosya özel yetkili savcılığa sevk edilecektir." diyor.

Change oto hırsızlığı ağır hasarlı bir otonun temin edildikten sonra, bu otoyla aynı tip, model, renk ve marka bir otonun çalınıp, ağır hasarlı olan otonun şasi ve motor numarasının çalıntı otoya uyarlanarak, ağır hasarlı otonun tamir edilmiş gibi gösterilmesi şeklinde yapılıyor.

ERKAN ACAR, ERSAN TEMİZEL / ZAMAN 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum