1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İstanbul'daki PKK Soruşturmasında 6 Tutuklama
İstanbul'daki PKK Soruşturmasında 6 Tutuklama

İstanbul'daki PKK Soruşturmasında 6 Tutuklama

PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkan 21 şüpheliden, biri avukat 6 kişi tutuklandı.

23 Mart 2016 Çarşamba 11:01A+A-

Soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince 21 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararının çıkmasının ardından aralarında avukat Hüseyin Boğatekin'in de bulunduğu 7 şüpheli yakalandı.

Şüpheliler çıkarıldığı Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinde ifadesi alındı. Hakimlik, aralarında avukat Boğatekin'in de bulunduğu 6 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, bir şüphelinin ise sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılmasına hükmetti.

Süreç

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince geçen hafta PKK'ya yönelik Bahçelievler, Esenyurt ve Kadıköy'ün de yer aldığı 15 ilçede, 32 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda 9'u avukat 31 kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, aralarında 7 avukatın da bulunduğu 27 şüpheliyi ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmaları, 2'si avukat 4 kişiyi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etmişti.

Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği ise avukat Hüseyin Boğatekin'in de yer aldığı 6'sı avukat 13 şüphelinin adli kontrol hükümleri uygulanarak, 3'ü avukat 18 kişinin ise adli kontrol hükümleri uygulanmadan serbest bırakılmasına hükmetmişti. Şüpheliler hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında, yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Savcılık, 27 şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz etmişti.

İtirazı değerlendirerek, kısmen kabul eden İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler hakkındaki delillerin henüz tam olarak toplanamamış olması, delillerin organize bir şekilde şüphelilerce karartılma ihtimali, telefon dinleme, arama ve el koyma tutanakları, suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun kanunda öngörülen ceza miktarını dikkate alarak, aralarında avukatlarında bulunduğu 21 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti.

AA

HABERE YORUM KAT