1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul'da Yolsuzluk Operasyonu
İstanbul'da Yolsuzluk Operasyonu

İstanbul'da Yolsuzluk Operasyonu

Polis çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

17 Aralık 2013 Salı 11:18A+A-

İstanbul'da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerinde arama yapıldı. Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı.

Bazı ihalelerde yolsuzluk iddiasıyla aralarında tanınmış simalarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldüler.

Sabaha karşı başlayan operasyonda önceden tesbit edilen 18 adrese baskın yapıldı. Operasyon kapsamında Aralarında Türkiye’nin önde gelen işadamlarının da bulunduğu kişilerin adları geçiyordu.

Bu arada Ağaoğlu şirketler grubundan Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olduğu iddiaları üzerine "Gözaltında değil. Bilgi alınması amacıyla emniyete davet edildi" dedi.

Ağaoğlu şirketler grubunun Ataşehir'deki genel müdürlük binasına gelen polis ise incelemenin ardından şirketten ayrıldı.

Birçok İsim Yer Alıyor

Soruşturma kampsamında yer alan isimlerin iddialara göre Ali Ağaoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, işadamı Reza Zarrab ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın olduğu öğrenildi.

TRT / Radikal

HABERE YORUM KAT

2 Yorum