1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İstanbul'da E-5'i Su Bastı
İstanbul'da E-5'i Su Bastı

İstanbul'da E-5'i Su Bastı

Ramazan Bayramı'nın ilk gününe İstanbullular sağanak ve gök gürültülü yağışla uyandı. Kuvvetli yağış nedeniyle D-100 Karayolu Merter mevkii su altında kaldı. Bazı araçlar yolda kaldı, bazı araçlar güçlükle ilerleyebildi.

05 Temmuz 2016 Salı 11:23A+A-

Kuvvetli yağış nedeniyle göle dönen D-100 Karayolu Merter mevkiinde çok sayıda araç mahsur kaldı. Araçlar güçlükle ilerlerken trafik çift yönlü durma noktasına geldi.

Araçlar gündüz olmasına rağmen farlarını yakarak ilerleyebildi.

Çok sayıda kişi de yağmura hazırlıksız yakalandı. Bazıları metrobüs duraklarında yağmurun dinmesini bekledi.

Okmeydanı Kavşağı'nda yol kenarında biriken yağmur suyu nedeniyle araçlar güçlükle geçti. Yol kenarından akan sular küçük şelaleler oluşturdu.

Merter metro istasyonunun arkasındaki yolda oluşan su birikintisine giren bir ambulans mahsur kaldı. İçinde hasta olmadığı öğrenilen ambulansın yardımına yine başka bir ambulans yetişti. Ambulansı başka bir ambulans halatla yardımıyla su birikintisinden çıkardı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, kapanan yollardaki rögar kapaklarına açarak su tahliyesi yaptı.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tekirdağ'ın doğu ilçeleri, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde öğle saatlerine kadar kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak, yağış sonrası oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Meteoroloji radarından alınan son verilere göre, Tekirdağ’ın doğu ilçeleri, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT