1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İstanbul'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem
İstanbul'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem

İstanbul'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem

Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul ve çevre illerden hissedildi.

11 Ocak 2020 Cumartesi 20:43A+A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi'nden yapılan açıklamaya göre, saat 16.37'de Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

"İstanbul ve çevre illerden hissedildi"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin İstanbul ve çevre illerde hissedildiğini söyledi.

Yerlikaya açıklamasında, "Marmara Denizi'nde başta İstanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Başta AFAD Koordinasyon Merkezimiz olmak üzere 155, 156, 112, 110 ve diğer çağrı merkezlerimize deprem sonrasında, şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir çağrı gelmemiştir. İstanbulumuza geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği, deprem sonrası ihbar hatlarından herhangi bir can ve mal kaybı ile yaralanma ihbarı gelmediğini ve bütün birimlerin depremin kentteki etkilerini yakından takip ettiğini açıkladı.

AFAD'dan ilk açıklama 

Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında meydana gelen deprem sonrası, AFAD'dan yapılan açıklamada, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı, 4,7 büyüklüğündeki deprem ile bu sabah Şarköy yakınlarında oluşan depremlerin farklı fay segmentleri üzerinde meydana geldiği bilgisi paylaşıldı. 

AFAD'dan yapılan bir diğer açıklamada ise, depremin şiddetinin oldukça güçlü olduğu bilgisi verildi.

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT