1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul'a Mevsimin İlk Karı Yağdı
İstanbul'a Mevsimin İlk Karı Yağdı

İstanbul'a Mevsimin İlk Karı Yağdı

İstanbul'da etkili olan soğuk havanın ardından yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı.

30 Aralık 2014 Salı 09:41A+A-

İstanbul'da etkili olan soğuk hava ve yağmurun ardından, yüksek kesimlerde, akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Bazı ilçelerde de karla karışık yağmur yağdı. 

Devam eden kar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, ana arterlerde ve ara yollarda trafik yoğunluğu oluştu. 

Karla mücadele ekipleri buzlanma ve trafik aksaklığı yaşanmaması için tedbir alırken, il genelinde hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

İstanbul'da önlem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kenti dün akşamdan itibaren etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışına karşı çalışmalarını sürdürdü. 

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı öğle saatlerine kadar devam edecek ve yağış Anadolu yakasında etkili olacak.

Rüzgarın şiddetinin 70 kilometreye ulaştığı kentte, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri sabaha kadar muhtemel olumsuzluklara karşı hazır bekletildi.

Fırtına nedeniyle 8 ağaç devrilirken, 7 binanın çatısı uçtu. Çok sayıda tabela ve reklam panosu zarar gördü.

Kar yağışı, özellikle Kartal, Şile, Hadımköy, Beylikdüzü, Beykoz ve Çatalca'nın yüksek kesimlerinde etkili olurken, gece boyunca bin 605 personel ve 820 araçla olumsuz koşullarla mücadele edildi.

Sabaha kadar buzlanmaya karşı 742 ton tuz kullanıldı.

Köy yollarını açmak için görev bölümü yapıldı

İlçe belediyelerine ihtiyaç durumunda tuz takviyesi yapılacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"64 ayrı noktada ise 1385 ton solüsyon depolandı. İhtiyaç halinde ise saatte 25 ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı tüm birimler ile ihtiyaç halinde hizmet veren şirketlerden araç ve personel desteği sağlanacak. AKOM Koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara İtfaiye,  45 adet afet müdahale ve kurtarma aracı ve 1058 personeliyle katılacak. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, Yenikapı, Eminönü, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Göztepe, Kartal meydanlarında, 223 personel ve 38 araçla çalışma yapacak."

Atık Yönetimi Müdürlüğünün de 613 durak, 207 üst geçit ve alt geçit ile 7  çöp aktarma istasyonu, işleme tesisleri ve depo sahası yollarında 616 personel ve 71 araçla görev yapacağı ifade edilen açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 147 traktör kar kürüme ekibi, muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı" denildi. 

Açıklamada, AKOM'da Zabıta Daire Başkanlığı, İSKİ, İETT, İGDAŞ, İSFALT, Trafik Müdürlüğü, Sağlık Daire Başkanlığı, Beyaz Masa, BEDAŞ, AYEDAŞ, Karayolları ile Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin de görev yapacağı kaydedildi. 

Çalışmalar için İstanbul 9 bölgeye ayrıldı

Olumsuz hava koşullarıyla mücadele çalışmaları için İstanbul'un 9 bölgeye ayrıldığı bildirilen açıklamada, metrobüs yolunun sürekli ulaşıma açık tutulacağı belirtildi. 

Ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen BEUS (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) ile buzlanma noktalarının 3 saat önceden tespit edileceği vurgulanan açıklamada, "Ekipler 30 dakika arayla belirtilen yerlerde kürüme ve tuzlama çalışması yapacak. 52 kilometre uzunluğundaki metrobüs yolu sürekli ulaşıma açık bulundurulacak. Kritik kavşaklarda 50 adet kurtarıcı ve çekici 24 saat esasına göre yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek" ifadeleri kullanıldı. 

Kıyı Ege, Uşak ve Antalya'da kuvvetli yağış 

Öte yandan Kıyı Ege, Uşak ile Antalya'nın bazı ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada İzmir, Manisa, Aydın ve Uşak ile Antalya'nın Manavgat, Serik, İbradi, Akseki, Alanya, Gazipaşa'da yer yer kuvvetli yağış bekleniyor.

Muğla çevrelerinde de etkili olması beklenen yağışla ilgili ani sel, su baskını ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

Yağışların söz konusu illerde Çarşamba akşamına kadar etkili olacağı kaydedildi.

Bolu Dağı'nda kar yağışı

TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışı etkili oluyor.

Bölgede dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden yağış nedeniyle Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 8 santimetreye ulaştı.

Yağış özellikle D-100 karayolunun Bakacak, Karanlıkdere, Seymenler ve Abant Kavşağı, TEM Otoyolu'nun viyadükler ve Bolu Dağı Tüneli kesimi, Düzce'de ise Topuk Yaylası mevkisinde sürüyor.

Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışması yaptığı güzergahlarda, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olması ve aşırı hız yapmaması konusunda uyarıyor.  

Bolu ve Düzce kent merkezlerinde ise kar kalınlığının 5 santimetreye ulaşması günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT