1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul ve Adana'da KCK Operasyonu
İstanbul ve Adanada KCK Operasyonu

İstanbul ve Adana'da KCK Operasyonu

Nevruz öncesi İstanbul ve Adana'da KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

06 Mart 2012 Salı 11:02A+A-

İstanbul'da KCK'nın gençlik kanadına yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki hafta sonra kutlanacak olan Nevruz Bayramı öncesi PKK'nın kollarına yönelik sürdürdüğü operasyonlarını sıklaştırdı. Bu sabaha karşı kentin farklı noktalarında örgütün gençlik kollarına yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan bazı zanlıların kamu kurum binaları ile banka ve marketlere molotofkokteylli saldırı gerçekleştirdiği ileri sürülürken, aralarında gösteri hazırlığında olan şüphelilerin de bulunduğu kaydedildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde yer alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Zanlıların emniyetteki sorguları sürüyor.

ADANA'DA 40 GÖZALTI

Adana'da bugün KCK'ya yönelik operasyonda, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe başkanları ile bir haber ajansının 3 muhabirinin de aralarında olduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün 21 Mart'ta yapılacak Nevruz kutlamaları öncesi özellikle büyük şehirlerde olay çıkaracaklarını belirledi.

Örgütten aldıkları talimatı yerine getirecekleri iddiasıyla teknik ve fiziki takibe alınan kişilere yönelik sabah erken saatlerde operasyon başlatıldı. Terörle mücadele ekiplerinin yanı sıra özel hareket polislerinin de desteğiyle merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerindeki adreslere yapılan baskınlarda 40 kişi gözaltına alındı.

Polis, KCK gözaltılarından dolayı açlık grevinin yapıldığı merkez Seyhan ilçesi Gülbahçe mahallesindeki Demokratik Kültür ve Dayanışma Derneği, BDP il ve ilçe binaları, Kurdi-Der binalarında da arama yaptı. Aramalarda bazı evraklara da el konuldu.

Reşatbey mahallesindeki Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen 40 kişi, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğünde götürüldü. Gözaltına alınanlar arasında Dicle Haber Ajansı Bürosu muhabirlerinden Ali Buluş ve Özlem Ağuş, BDP ilçe başkanları ve açlık grevine katılan kişiler de yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT