1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İstanbul Üniversitesi’nde 28 Şubat’ı hatırlatan yasak!
İstanbul Üniversitesi’nde 28 Şubat’ı hatırlatan yasak!

İstanbul Üniversitesi’nde 28 Şubat’ı hatırlatan yasak!

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni birincilikle bitiren Muhammet Emin Ay'ın konuşma metni gerekçesiz bir şekilde yasaklandı!

05 Ağustos 2023 Cumartesi 13:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Üniversite mezuniyet törenlerinde birinci olan öğrencilerin konuşma yapması yaygın bir uygulama. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitiren Muhammet Emin Ay da konuşmasını yapmak için hazırlandı. Ancak ne hikmetse konuşma metni hukuk fakültesi dekanlığı tarafından engellendi.

Muhammet Emin Ay yasaklanan konuşma metnini sosyal medyada paylaştı. Metinde 28 Şubat sürecinde okuldan atılan annesine yapılan bir vurgu bulunuyor. Aynı zamanda Batı ülkelerinin kültürel ve zihinsel üstünlüğüne karşı uyarılarda bulunuluyor. Böyle bir metni engellemek için nasıl bir zihniyete sahip olmak lazımdır?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bölüm birincisi olan yeni mezunun karşı karşıya kaldığı hukuksuzluk Türkiye'de bazı şeylerin kolay kolay değişmeyeceğini kanıtlıyor. Muhammet Emin Ay'ın 28 Şubat'tan bahsetmesinden mi rahatsız oldunuz? Sorumluların acilen tatmin edici bir cevap vermesi gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

10 Yorum