1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nden Düşünce Özgürlüğüne Engel!
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nden Düşünce Özgürlüğüne Engel!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nden Düşünce Özgürlüğüne Engel!

Tarihi vesikaları yayımladığı için hapis cezasına çarptırılan Mustafa Armağan’a şimdi de İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nden bir engel geldi!

29 Kasım 2017 Çarşamba 11:15A+A-

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan “Yakın Tarihten Günümüze: Atatürkçülük Tartışmaları Bağlamında Cumhuriyet Sonrası Din-Devlet İlişkisi” başlıklı konferans, İÜ Rektörlüğü tarafından engellendi.

Rektörlük, Adalet ve Erdem Kulübü’nün tertip ettiği ve Rıdvan Kaya ile Mustafa Armağan’ın konuşmacı olduğu programı Armağan’ın geçtiğimiz günlerde aldığı hapis cezasını gerekçe göstererek iptal etti.

Armağan, Latife Hanım’ın kaleme aldığı bir mektubu tercüme ettiği için “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ettiği” iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haksöz Haber’e konuşan Adalet ve Erdem Kulübü’nden bir yetkili, “İÜ Rektörlüğü’nün bu kararı bizleri şaşırtmadı. Keşke daha ilkeli ve dirayetli bir tavır ortaya koyabilselerdi. Bizim açımızdan ise değişen bir durum yok. Mustafa Armağan’a verilen cezayı zaten düşünce özgürlüğüne verilen bir ceza olarak görüyorduk. Bu programın engellenmesini de aynı şekilde düşünce özgürlüğünün engellenmesi olarak görüyoruz. Yönetici kademesindeki insanlar o görevleri düşünceyi engelleyici bir basamak olarak değil de ifade ve fikir özgürlüğünü destekleyici bir makam olarak görseler keşke. Ancak memleketin şu anki vasatı bunun çok altında ne yazık ki.” değerlendirmesinde bulundu.

Kulüp, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada ise “Tarihi vesikaları yayımladığı gerekçesiyle kimsenin cezalandırılmadığı bir Türkiye için gayret göstermekten geri durmayacağız.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

11 Yorum