1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İstanbul Ensarları Grubu Muhacirlerle İftarda Buluşmaya Devam Ediyor
İstanbul Ensarları Grubu Muhacirlerle İftarda Buluşmaya Devam Ediyor

İstanbul Ensarları Grubu Muhacirlerle İftarda Buluşmaya Devam Ediyor

İftar vakitlerimizin ümmet sofrası olabilmesi bilinciyle Suriyeli muhacir ailelerle birlikte orucumuzu açıyoruz.

17 Haziran 2016 Cuma 11:40A+A-

Haksöz Haber

İftarı birlikte yaptığımız Halepli Muhacir Hacı Hüseyin ailesi, hem savaş öncesi hem de sonrasında yaşamış oldukları sıkıntılara, İstanbul’a hicretle birlikte değişen yaşamlarına ve gelecekteki umutlarına dair Haksöz Haber’in sorularını yanıtladı.

3 yıl önce İstanbul’a hicret etmiş ve oldukça kalabalık olan ailenin diğer akrabaları Sivas, Adana, İstanbul ve Lübnan’a yerleşmişler. Şimdilik iletişim kanalları sadece telefon üzerinden sağlanıyor.  Aile üyelerinden Fatıma 3 yıldır Lübnan’da olan ailesini göremediğini, çok özlediğini, pasaportu olmadığı için ziyarete gidemediğini ancak telefonla görüşebildiklerini belirtti.

Farklı bölgelerde yaşayan akrabalarına göre yaşam için İstanbul şartlarının daha elverişli olduğunu ama içinde ciddi sıkıntıları da barındırdığını belirten aile, şunları kaydetti:

“Halep’te güzel bir evimiz vardı. Ailedeki erkeklerin iyi bir işleri vardı. Çocuklarımız okula gidiyor ve eğitim alıyorlardı. Akrabalarımızla, dostlarımızla ve sevdiklerimizle birlikte kendi vatanımızda bir yaşantımız vardı, ta ki evimize bir bomba düşüp yerle bir edinceye kadar. Halep’te yaşam bizim için yaşanmaz bir hale gelince bizde ülkemizi terk etmek zorunda kaldık. Günün birinde ülkemizde savaş çıkacağı ve ülkemizi terkedeceğimiz aklımızdan dahi geçmezdi.

İstanbul’da iş bulma sıkıntısı çekiyoruz. Hem dil bilmeyince hem de Suriyeli olunca iş vermek istemiyorlar. Belediyeden yedi ayda bir erzak yardımı alıyoruz. Yaşadığımız yerde Suriye okulu olmadığı için çocuklarımız eğitim alamıyor. Yaz mevsiminde 1 aylık Kur’an kursuna gidecekler. Ama sezon açıldığında okula gitmeleri gerekiyor. Bu sorunu nasıl çözeceğiz bilmiyoruz. Türkiye’de iyi insanlar var, Suriyelileri seviyor ve yardımcı oluyorlar fakat genel olarak bizi burada istemiyorlar.”

“Hüsnü Mübarek gitti, Kaddafi gitti, Zeynel Abidin Bin Ali gitti, Neden Esed Gitmiyor?”

Hacı Hüseyin ailesi, Esed rejiminin halka uyguladığı zulmün toplumda bir patlama meydana getirdiğini ifade ederek, “Esed yıllarca halkına zulmetti. Belediyelerde sadece rüşvetle iş görülüyordu. Tüm kurumlarda onun yanlıları çalışıyordu. Polis biriminde onun yandaşlarından başka kimse çalışamazdı. Amcamız onu desteklemediği için ancak bir yıl polis olarak çalışabildi. Halkta biriken sorunlar toplumsal infiale sebebiyet verdi. Bunun neticesinde toplumsal ayaklanmalar başladı. Bizde aile olarak gösterilere destek verdik.

Mısır’da Hüsnü Mübarek gitti, Libya’da Kaddafi gitti, Tunus’ta Zeynel Abidin gitti, Neden Esed gitmiyor? Halk Esed’i istemiyor. Esed gitsin bu savaş bitsin.” diye konuştu.

“Direnişe 4 Şehit Verdik”

Suriye direnişine 4 şehid veren Hacı Hüseyin ailesi, “Dört amcaoğlumuz Suriye direnişinde şehid oldu. Savaşın biteceğini, direnişin kazanacağını ve vatanımıza döneceğimizi umut ediyoruz. İnşallah o günler geldiğinde biz Halep’e evimize geri döndüğümüzde bu sefer biz sizi misafir edeceğiz. Sizi Suriye’ye davet edip soframızda ağırlayacağız.” temennilerinde bulundu.

img-20160616-wa0003-(1).jpg

img-20160616-wa0008.jpg

HABERE YORUM KAT