1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. İstanbul Belediyesi'nin zam kararını Cumhuriyet nasıl duyuruyor?
İstanbul Belediyesi'nin zam kararını Cumhuriyet nasıl duyuruyor?

İstanbul Belediyesi'nin zam kararını Cumhuriyet nasıl duyuruyor?

Cumhuriyet gazetesi fiyat artışını yapan CHP olunca üslup değiştirdi...

08 Ağustos 2023 Salı 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İki seneyi aşkın bir süre boyunca salgın sebebiyle durağanlaşan ekonomi dünyadaki krizle de ilişkili olarak ciddi bir darboğazın içine girdi. Her şey zamlanıyor ve buna bağlı olarak özellikle dar gelirli kesimler sıkıntılı günler yaşıyor. 

Medyanın ise konuya yaklaşım evlere şenlik. Artan fiyatlar sebebiyle ezilen toplum kimsenin gerçekten umurunda değil anlaşılan... Herkes politik olarak "kâr" peşinde!

Cumhuriyet gazetesi iktidarın ekonomi politikalarını yerden yere vurup zam ve enflasyon konusunda oldukça sert bir üslupla haberler yaparken fiyat artıran CHP olunca ise "zam" kelimesini bile telaffuz etmedi.

İBB yönetimi bugün UKOME'yi toplantıya çağırırken toplu ulaşım için istenen yüzde 51,52 oranındaki zam kabul edildi. Aylık akbil bin 177 TL'ye, tek basım ücreti ise 15 TL'ye yükseldi. Taksimetrenin açılış ücreti 19,17 olurken metrobüs fiyatı ise 22,25 TL oldu. 

Cumhuriyet ise manşetten "son dakika" gelişmesi olarak verdiği haberi "İstanbul'da topluma taşıma için karar" başlığıyla okuyucuya ulaştırdı. Sanki yapılan zam değil de durum değerlendirmesi!

basliksiz-006.jpeg

 

Cumhuriyet'in bu seçici dili habercilik mantığını da gözler önüne seriyor... Zam yapan iktidar olunca ise haberin veriliş şekli şöyle oluyor:

11-002.jpeg

 

Enflasyon körükleyen iktidar ile "toplu taşıma ücretleri hakkında toplantı yapan" CHP arasındaki fark Cumhuriyet'in "adalet" anlayışını da gözler önüne seriyor...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum