1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrailli Yerleşimciler İçin 181 Yeni Konuta Onay Verildi!
İsrailli Yerleşimciler İçin 181 Yeni Konuta Onay Verildi!

İsrailli Yerleşimciler İçin 181 Yeni Konuta Onay Verildi!

İsrail’in işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’te İsrailli yerleşimciler için 181 yeni konut inşa edilmesini onayladığı bildirildi.

03 Kasım 2016 Perşembe 18:30A+A-

Arap Araştırma Derneği Haritalar Bölümü Başkanı Halil et-Tufekci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işgalci İsrail’in Kudüs Belediyesi’nin “Gilo” isimli İsrailli yerleşim biriminde 181 yeni konutun inşasını onayladığını belirtti.

“İsrail yönetimi 2014 yılında Gilo Yahudi yerleşim biriminde bin 200 yeni konut inşa etmeyi planladığını duyurmuş ancak uluslararası toplum buna itiraz etmişti.” diyen et-Tufekci, itirazlara rağmen işgalci İsrail yönetiminin bu plan için altyapı hazırlığına devam ettiğini söyledi.

“Kararlar Taksit Taksit Açıklanıyor”

et-Tufekci, “İsrail taksit taksit bu yerleşim birimleri kararlarını açıklıyor. Şu ânda 181 konut inşası duyuruldu. İsrail yönetimi daha sonra da aynı yerleşim biriminde daha fazla konut yapılması yönünde açıklamalarda bulunacaktır.” diye konuştu.

“Gilo” isimli İsrailli yerleşim biriminin 1971 yılında inşa edildiğini ifade eden et-Tufekci, 10 bin konutun bulunduğu birimde 40 bin İsrailli yerleşimcinin yaşadığını aktardı.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967’den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs’te yaklaşık 200 bin, Batı Şeria’da ise 400 bin İsrailli yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm İsrailli yerleşim birimleri “yasa dışı” kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT