1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrailli Yerleşimciler Filistinlileri Böyle Vuruyor
İsrailli Yerleşimciler Filistinlileri Böyle Vuruyor

İsrailli Yerleşimciler Filistinlileri Böyle Vuruyor

B'Tselem, Batı Şeria'da yerleşimciler ile Filistinliler arasında yaşanan son çatışmaların sıcak görüntülerini yayınladı.

21 Mayıs 2012 Pazartesi 09:57A+A-

Siyonist İsrail’de insan hakları mücadelesi veren B'Tselem, Siyonist yerleşimcilerin, kendilerine taş atan silahsız Filistinlilere ateş etmesi ve bir gencin yüzünden vurulmasını saniye saniye gösteren görüntüleri yayınladı.

Olaylar, Cumartesi günü Batı Şeria'daki Filistin kasabası Asira el Kibliya'da gerçekleşti. İsrail işgal bölgesi Yitzhar'da yaşayan Yahudiler ile kasabalı Filistinliler 2 saat boyunca birbirleriyle çatıştı.

Sivil giyimli ama silahlı Yahudi yerleşimciler, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF)'e bağlı askerlerin yanı başında, kendilerine taş atan Filistinlilerin üzerine ateş açtı. Bir kişinin vurularak kanlar içerisinde kalması an be an görüntülendi. Yaralının hastaneye götürülmesi sırasında Asira el Kibliya'dan tekbirler ve feryatlar yükseldi.

yarali-filistinli.jpg

Filistinlilerin Evlerini Yakmak İstediler

B'Tselem sözcüsü Sarit Michaeli, görüntülerde yüzünden vurulduğu görülen şahsın 24 yaşındaki Fethi Asayira olduğunu, gencin Nablus'taki bir hastanede tedavi altına alındığını söyledi. Michaeli, İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilerin evlerine yaklaşarak taş attıklarını, yangın çıkarmaya çalıştıklarını ve olayların bu yüzden başladığını belirtti.

Yitzhar sözcüsü Avraham Binyamin ise ateş açan silahlı yerleşimcilerin, "hayatları Filistinliler yüzünden tehlikede olan" yerleşim bölgesi güvenlik görevlileri olduğunu savundu. IDF'den yapılan açıklamada ise konuyla ilgili soruşturma açıldığı belirtildi.

İşte o görüntüler:


 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum