1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. İsrailli Vekile Meclis'te Saldırı: Gazze'ye Git Hain!
İsrailli Vekile Meclis'te Saldırı: Gazze'ye Git Hain!

İsrailli Vekile Meclis'te Saldırı: Gazze'ye Git Hain!

Gazze yardım gemisinde bulunan İsrail parlamentosunun ilk kadın Arap milletvekili olan Balad partisi üyesi Hanen Zubi, parlamentoda sözlü saldırıya uğradı.

02 Haziran 2010 Çarşamba 23:43A+A-

Likud milletvekili, Zubi'ye "Gazze'ye git, hain" diye bağırdı.

İsrail'in Gazze yardım filosuna düzenlediği kanlı saldırının dünyada çektiği tepki ve saldırıya yönelik eleştiriler, İsrail parlamentosunu çılgına çevirdi.

Gemideki eylemcilerin arasına katılan ve İsrail polisi tarafından tutulduğu Aşdod'daki gözetim merkezinden dün salıverilen İsrail parlamentosunun ilk kadın Arap milletvekili olan Balad partisi üyesi Hanen Zubi, parlamentoda sözlü saldırıya uğradı.

Likud milletvekillerinden Miri Regev, Zubi'nin "hem teröristlere katıldığını", hem de "İsrail devletine karşı ahlaken suç işlediğini" savunarak, Zubi'ye, "Gazze'ye git, hain" diye bağırdı.

Parlamentonun sağ kanat milletvekillerinden Yisrael Beiteniu (İsrail Evimiz) üyesi Moşe Mutz Matalon da Zubi'ye hitaben "Güzel iş çıkardınız. Çevrenizdeki hainlerin yıllardır yapmak istediklerini siz bir günde başardınız" dedi.

Muhalefetteki Kadima partisinden Nahman Şay da "Demokrasiye saygı duyarım, ama bir milletvekili yasalara aykırı olan böyle bir yolculuğa katılamaz" dedi ve Zubi'nin davranışını "yanlış ve kabul edilemez" diye nitelendirdi.

Zubi'ye arka çıkan partisinin lideri Muhammed Barake ise milletvekilinin davranışının "çok asil" olduğunu belirtti ve ablukayı kaldırma amacında olduklarını söyledi.

Sağ kesimden birçok milletvekilinin laf atarak sözünü kestiği Barake,   olayın sorumluluğunun askerlerde değil, "Bu suçu birlikte organize eden Netanyahu ile Barak'ta olduğunu" savundu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT