1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İsrailli komedyen, İsrail ile normalleşen Arap ülkelerini eleştirdi
İsrailli komedyen, İsrail ile normalleşen Arap ülkelerini eleştirdi

İsrailli komedyen, İsrail ile normalleşen Arap ülkelerini eleştirdi

Zengin Ortadoğu ülkeleri Filistin'i işgal eden İsrail le "normalleşme" adı altında masaya oturdu. Ülkeler arasındaki ilişkiler iyileştirilmeye çalışılırken Filistin unutuldu. İsrailli komedyen Noam Shuster, zengin Arap ülkelerine kinayeli bir şarkı yazdı.

17 Ocak 2022 Pazartesi 13:53A+A-

HAKSÖZ HABER

Noam Shuster hiciv şovlarıyla Ortadoğu'da tanınan bir isim. Shuster ayrıca BM Barış Elçisi olarak Filistin ve İsrailli ezilen halkların savunuculuğunu yapıyor. 

Noam Shuster bir programda seslendirdiği hiciv performansı ile Arap coğrafyasında yeniden adından bahsettirdi. Zengin Arap ülkelerinin İsrail'le normalleşme süreçlerine atıfta bulunduğu şarkısında Shuster, "Amca çocuklarınız olan İsraillileri anca sevin" derken, Dubai gibi olanlar, "Ezilen halkları unuttu, Filistin'i unuttu" sözleriyle seslendi.

Zengin Ortadoğu ülkelerinin Suriye, Filistin, Libya, Arakan, Doğu Türkistan gibi ülkelerde yaşanan acılara sessiz kaldığı yıllarda gelen bu eleştirinin haklılık payı yok mu?

Human Movie Team ekibinin altyazı ile paylaştığı içerik,

 

 

Fildişi kulelerinden selfie pozları atan, sosyal medyada zenginlikleri ile caka satan Müslümanların, zalimler ile mücadele eden kardeşlerini hatırlamaları ne kadar sürecek merak ediliyor!

HABERE YORUM KAT