1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail'in Yerleşimlerine Türkiye'den Kınama
İsrailin Yerleşimlerine Türkiyeden Kınama

İsrail'in Yerleşimlerine Türkiye'den Kınama

Türkiye, İsrail'in yeni yerleşim birimlerinin inşaatına onay vermesini kınadı.

06 Temmuz 2012 Cuma 00:43A+A-

Türkiye, İsrail'in, Doğu Kudüs'te bulunan Har Homa ve Pisgat Zeev yerleşimlerinde çok sayıda ilave birim inşa edilmesi için ihale açmasını ve Doğu Talpiot yerleşiminde yeni birimlerin inşaatına onay vermesini şiddetle kınadı.

TRT'nin aktardığı habere göre Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in ısrarla ve dünya kamuoyunun tepkilerini umursamadan sürdürdüğü yerleşim faaliyetleriyle barış sürecinin canlandırılmasını engellediğini ve iki devletli çözüm vizyonunu ciddi biçimde tehlikeye attığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in, işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yeni yerleşim faaliyetlerine dikkat çekildi. 

Açıklamada, İsrail'in, yerleşim faaliyetlerine yenilerini ekleyerek, Doğu Kudüs'te bulunan Har Homa ve Pisgat Zeev yerleşimlerinde çok sayıda ilave birim inşa edilmesi için ihale açması ve Doğu Talpiot yerleşiminde yeni birimlerin inşaatına onay vermesi şiddetle kınandı.

Dışişleri açıklamasında, İsrail İçişleri Bakanlığı'nın, Ulusal Savunma Koleji'nin Doğu Kudüs'te Zeytin Dağı mevkiinde bulunan bir araziye taşınmasına yönelik planlara ön onay vermesinin esefle karşılandığı ve şiddetle kınandığı ifade edildi.

Açıklamada, Kudüs'ün tarihi dokusuna ve karakterine zarar veren ve işgal altındaki toprakların statüsünü değiştirmeyi hedefleyen bu tür girişimlerin kabul edilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "İsrail, ısrarla ve dünya kamuoyunun tepkilerini umursamadan sürdürdüğü yerleşim faaliyetleriyle barış sürecinin canlandırılmasını engellemekte ve iki devletle çözüm vizyonunu ciddi biçimde tehlikeye atmaktadır" denildi. 

Dışişleri Bakanlığı, bu çerçevede uluslarası toplumun, İsrail'in bu uygulamalarının kabul edilmeyeceğini vurgulaması, bölgenin barış ve istikrarına büyük zarar veren bu tutuma son vermesi için gereken önlemleri alması gerektiğini de bildirdi.

Açıklamada, "İsrail, Orta Doğu'da kalıcı barış konusunda uluslararası hukuk doğrultusunda sorumluluklarını yerine getirmeli ve barış zeminini tahrip eden tüm faaliyetlerine bir an evvel son vermelidir ." dendi. 

 

HABERE YORUM KAT