1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. “İsrail’in Mısır ve Ürdün’le İstihbarat İşbirliği Hiç Olmadığı Kadar İyi”
“İsrail’in Mısır ve Ürdün’le İstihbarat İşbirliği Hiç Olmadığı Kadar İyi”

“İsrail’in Mısır ve Ürdün’le İstihbarat İşbirliği Hiç Olmadığı Kadar İyi”

İşgalci İsrail'den bir askerî yetkili Mısır ve Ürdün ile aralarındaki istihbarat işbirliğine dikkat çekti.

22 Nisan 2016 Cuma 08:31A+A-

Kaynak: AFP / Haksöz Haber

İsrailli askerî yetkili Yair Golan yaptığı açıklamada; IŞİD bahanesinin İsrail, Mısır ve Ürdün’ü birbirleriyle daha yakından çalışmaya ittiğini ve İsrail’in Mısır ve Ürdün ile IŞİD’e karşı savaşmak adı altında “daha önce görülmemiş düzeyde bir istihbarat işbirliği” içinde bulunduğunu söyledi.

Tuğgeneral Yair Golan: “Bölgede güçlü bir kanaat var... Bu kanaate göre cihatçı tehdit ile baş edebilmek için düşmanlıkları bir kenara bırakıp karşılıklı görüş ve birlikte çalışmaya konsantre olmalıyız.” dedi.

İsrail Genelkurmay başkan yardımcısı yabancı basın mensupları için düzenlenen bir basın toplantısında “daha önce görülmemiş düzeyde bir istihbarat işbirliği” hakkında şunları söyledi:

“Bu işbirliği savunma kurumları arasında, bunu halklar arasında bir uzlaşma olarak tanımlayamam ama bu başlangıç için iyi bir nokta. Bu konuya dair kanaatlerim oldukça olumlu.”.

sisi-001.jpg

İsrail-Mısır ilişkilerinde Muhammed Mursi döneminde Gazze-Refah sınır kapısının açılmasıyla birlikte yaşanılan gerilim Temmuz 2013’teki askerî darbeden hemen sonra sınır kapısının darbe yönetimince tekrardan kapatılmasıyla aşılmıştı.

Ürdün ise son günlerde İhvan’ın başkent Amman’daki merkez binasının adlî makamlarca kapatılması ve İhvan’ın Ürdün’deki siyasî kanadı olan İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin genel merkezine düzenlenen polis baskınıyla gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT