1. HABERLER

  2. HABER

  3. "İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Vahşice Saldırısını Kınıyoruz"
"İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Vahşice Saldırısını Kınıyoruz"

"İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Vahşice Saldırısını Kınıyoruz"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün, "İsrail’in ibadethanelere ve komisyonumuzun Gazze’yi ziyaretini engellemesini kınıyor, İsrail’i insan haklarına ve evrensel değerlere saygılı olmaya davet ediyoruz" dedi.

06 Kasım 2014 Perşembe 17:11A+A-

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya saldırısını ve komisyonun Gazze'yi ziyaretini engellemesini kınayarak, İsrail'i insan haklarına ve evrensel değerlere saygılı olmaya davet etti. 

Üstün, yaptığı yazılı açıklamada, komisyonun, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara ve hava saldırılarında ağır insan hakları ihlalleri yapıldığına ilişkin karar aldığını, ateşkes sağlandığı uygun zaman diliminde Gazze'nin ziyaret edilmesine karar verildiğini anımsattı.

Komisyonun Gazze'yi ziyaret talebinin “siyasi yetkililerden müteşekkil heyetlerin Gazze’yi ziyaret taleplerinin karşılanmadığı” bildirilerek reddedildiğini belirten Üstün, "Oysa Türkiye’den siyasi heyetler dünyanın bütün ülkelerini ziyaret etmekte, tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları da Türkiye’yi ziyaret etmeye davet etmektedir. İnsan haklarına saygılı her devletin kapılarını herkese açık tutması doğaldır. Ancak maalesef İsrail bu tutumuyla saldırılarının sonuçlarının çıplak gözle görülmesini istemediğini ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

Müslümanlar ve tüm dinler tarafından kutsal kabul edilen ve saygı duyulan Mescid-i Aksa'nın dün İsrail askerlerince basıldığını anımsatan Üstün, külliyenin içinde ateşli silahlar kullanıldığını, mihraba zarar verildiğini, Kuran’ı Kerim'lerin yerlere saçıldığını kaydetti.

Üstün, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

"Bu yapılan vahşice bir saldırıdır. Ne yazık ki İsrail, uluslararası alandaki kaos ortamından faydalanarak saldırılarını devam ettirmektedir. İbadet özgürlüğü ve ibadet yerlerine saygı, temel hakların vazgeçilmez unsurudur. Bir devletin, bir dinin mensuplarınca kutsal sayılan bir mekana saygı göstermemesi ve onu hiçe sayarak tahrip etmeye çalışması, o devlette hiçbir hakkın güvence altında olamayacağının açık işaretidir. 

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı olarak, İsrail’in ibadethanelere vahşice saldırısını ve ayrıca komisyonumuzun tamamen barışçıl amaçla arzu ettiği ziyaret talebini ısrarla reddederek, Gazze’yi ziyaretimizi engellemesini kınıyor, İsrail’i insan haklarına ve evrensel değerlere saygılı olmaya davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT