1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail'in İllegal Yerleşimlerine BM’den Tepki
İsrail'in İllegal Yerleşimlerine BM’den Tepki

İsrail'in İllegal Yerleşimlerine BM’den Tepki

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Mladenov, İsrail'in yeni yerleşim birimi kurma kararlarını eleştirerek, İsrail hükümetinden bu kararlarından vazgeçmesini istedi.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 10:01A+A-

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov, İsrail'in yeni yerleşim birimi kurma kararlarını eleştirerek, İsrail hükümetinden bu kararlarından vazgeçmesini istedi.  

Mladenov, göreve başlamasının ardından ilk kez BM Güvenlik Konseyi'ne brifing verdi. 

Konuşmasında İsrail'in illegal yerleşim birimi kurma faaliyetlerini sürdürmesini eleştiren Mladenov, "Buradan yeni İsrail hükümetine, müzakere sürecine dönmeye destek olması için yerleşim birimi faaliyetlerini dondurma çağrısı yapıyorum" dedi.

Mladenov, uluslararası toplumun müzakerelere dönüş için olumlu adım beklediği bir dönemde İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yerleşimlere hız vermesinden derin kaygı duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu tek taraflı eylemlerin önemli sonuçları olacaktır. İsrail, illegal yerleşimlerle sadece kalıcı çözüm umutlarını yok etmekle kalmıyor aynı zamanda iki devletli çözümün başarılmasına ilişkin de kuşkulara neden oluyor. Yerleşim birimi kurma uluslararası hukuka göre illegaldir. İsrail hükümetine yeni yerleşim birimi kurma kararlarını geri alması ve bu tarz eylemlerden kaçınması çağrısı yapıyorum."

İsrail'in Filistinlilere ait ev ve yapıları yıkmasına da tepki gösteren Mladenov, BM'nin bu uygulamadan vazgeçmesi için İsrail'e defalarca çağrı yaptığını söyledi. (AA)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT