1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. İsrail’in cinayetleri yargıya taşınıyor!
İsrail’in cinayetleri yargıya taşınıyor!

İsrail’in cinayetleri yargıya taşınıyor!

Aktivist avukatlar İsrail’in işlediği cinayetleri mahkemeye götürüyor!

01 Kasım 2021 Pazartesi 12:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz aylarda İsrail tarafından gerçekleştirilen katliamlar Avukat Gülden Sönmez’in öncülüğünde yargıya taşınıyor. 2 Kasım Salı (yarın) saat 10.30’da Çağlayan Adliyesi önünde konu hakkında bir basın açıklaması yapılacak.


Mayıs 2021’de Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’de İsrail’in yapmış olduğu saldırılar sırasında çok sayıda çocuk ve kadın olmak üzere 253 Filistinli hayatını kaybetmiş, onlarcası yaralanmış ve gazeteciler dahil çok sayıda kişi keyfi olarak tutulmuş ve hapsedilmiştir. Keyfi tutma ve hapsetme sırasında İsrailli güçler tarafından tutulan kişilere işkence ve kötü muamele yapılmıştır. Gazze’ye yapılan bombalamalar sırasında ise çok sayıda çocuk hayatını kaybetmiş, evler okullar bombalanmıştır.

Tüm bu suçlar video, fotoğraf, otopsi raporları vb birçok delille tespit edilmiştir. Türkiye, evrensel yargı yetkisi çerçevesinde insanlığa karşı suçların yargılanmasına imkan tanımaktadır. Mezkur suçlar ile ilgili Türk Ceza Kanunu çerçevesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak ve basın açıklaması yapılacaktır.

Bu saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli çocuklar için yapılacak suç duyurusu ve basın açıklamasına Filistinli mağdur yakınları, avukatlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılacaktır.

Tüm medya mensupları davetlidir.

 

Tarih:    2.11.2021 Salı

Saat:      10:30

Yer:        İstanbul Adalet Sarayı Önü (Çağlayan Adliyesi)

İrtibat :

Av. Gülden Sönmez (0533 581 78 54)

Arapça ve İngilizce İçin Aladdin Mohsen (0538 555 70 43)

HABERE YORUM KAT