1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail'i “Yahudi Ulus Devlet” Yapan Yasa Onaylandı
İsrail'i “Yahudi Ulus Devlet” Yapan Yasa Onaylandı

İsrail'i “Yahudi Ulus Devlet” Yapan Yasa Onaylandı

Siyonist İsrail'in bakanlar Kurulu, İsrail'i "Yahudi halkının ana vatanı ve ulus devleti" olarak tanımlayan kanun tasarısını onayladı.

24 Kasım 2014 Pazartesi 10:43A+A-

İşgalci İsrail kabinesinin İsrail'i "Yahudi ulus devleti" olarak tanımlayan yasa tasarısını onayladığı belirtildi.

Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında toplanan kabinede, "yeni vatandaşlık yasa tasarısı" görüşülerek, onaylandı. Söz konusu tasarıya göre, İsrail, “Yahudi halkının ana vatanı ve ulus devleti” olarak tanımlanıyor ve her vatandaşın eşit haklara sahip olduğu vurgulanıyor.

Netanyahu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, kabineye sunulan yeni vatandaşlık yasa tasarısına ilişkin, "İsrail Devleti, Yahudilerin ulus devletidir. Her vatandaş eşit haklara sahiptir ve bu konuda ısrar ediyoruz. Fakat sadece Yahudilerin bayrak, milli marş, her Yahudi için İsrail'e göç etme hakkı ve diğer semboller gibi ulusal hakları vardır" dedi.

İsrail'in "Yahudi kimliğine" karşı pek çok kesimin muhalefet ettiğini belirten Netanyahu, "Filistinliler bunu kabul etmiyor. Bu kesimden insanlar, Filistin devletinin tanınmasından memnuniyet duyarken, Yahudi ulus devletine şiddetle karşı çıkıyorlar." ifadelerine yer verdi.

İsrail'i "Yahudi halkının ulus devleti olarak" öngören ve kabine tarafından kabul edilen tasarının, yasalaşması için meclis onayına sunulacağı belirtildi.

Bazıları Daha Eşit

Söz konusu yasa tasarısı, "İsrail devletinin yalnızca Yahudilere ait olduğu, Arap vatandaşların Yahudilerle eşit olmadığı ve onların ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğü" fikrini teyit ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum