1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail'i Kızdıran İmza
İsrail'i Kızdıran İmza

İsrail'i Kızdıran İmza

Filistinli mahkumların salıverilmesini askıya alan İsrail'e Ramallah'tan beklemediği bir cevap geldi. Tel Aviv'in uzlaşmaz tavrına tepki gösteren Mahmud Abbas, 15 uluslarararası kuruma katılımla ilgili anlaşmaları imzaladı.

03 Nisan 2014 Perşembe 13:06A+A-

Barış görüşmelerini Yahudi yerleşimleriyle sabote eden ve insan hakları ihlalinde sınır tanımayan İsrail, Filistin'le yapılan anlaşma gereği serbest bırakması gereken 4. grup mahkumları özgürlüklerine kavuşturmayınca Ramallah'tan cevap gecikmedi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in uzlaşmaz tavrı nedeniyle Birleşmiş Milletler'de (BM) 15 uluslarararası kuruma katılımla ilgili anlaşmaları imzaladı. Filistin yönetimi, her yönden gelen baskılara rağmen artık 'pasif bir gözlemci' olmayacağı mesajını da vermiş oldu. İsrail'e meydan okuyan Filistin'in de 'kabul edilebilir bir sınırı' olduğu vurgusunu ilettiği ifade ediliyor.

'GEÇ AMA OLUMLU ADIM'

İsrail'i ve Batı'yı şaşkına uğratan gelişme Gazze'deki Filistin hükümetinden de destek buldu. Gazze'deki Hükümet Sözcüsü İhab el-Gusayn, Mahmud Abbas'ın Filistinli tutukluların salıverilmemesine tepki göstererek, 15 uluslararası anlaşmaya imza atmasını 'geç ama olumlu bir adım' olarak nitelendirdi. Filistin halkının Abbas'tan İsrail ile barış müzakerelerine son vermesini de beklediğini ifade eden Gusayn, Hamas'ın, İsrail ile masaya oturma prensibini reddettiğini ve Filistin topraklarının silahlı direniş ile özgürleştirilmesinden yana olduğunu vurguladı.

KERRY ZİYARETİ İPTAL ETTİ

Öte yandan İsrail'e giden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin yönetiminin uluslararası kuruluşlara katılma kararının ardından Ramallah ziyaretini iptal ederek Brüksel'e geçti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT