1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail'e Protestoya Ağırlaştırılmış Hapis Cezası
İsraile Protestoya Ağırlaştırılmış Hapis Cezası

İsrail'e Protestoya Ağırlaştırılmış Hapis Cezası

İsrail bayan basketbolcuların katıldığı kadınlar basketbol maçında İsrail'i protesto eden 33 kişi ağırlaştırılmış hapis cezası ile yargılanıyor.

19 Aralık 2011 Pazartesi 00:55A+A-

 Kadınlar basketbol maçında İsrail'i protesto eden 33 kişi ağırlaştırılmış hapis cezası ile yargılanıyor. Kayseri'de, FIBA Euro Cup Kadınlar F Grubu'nda Kayseri Kaskispor ile İsrail'in Maccabi Bnot takımları arasında 24 Kasım 2011'de oynanan maçta, Filistin bayrağı açarak, "Kahrolsun İsrail" diye bağıran ve protesto gösterisinde bulunan 33 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından bir gün sonra serbest bırakılmıştı.

Protestocular ifadeleri, polis tarafından 'Spor'da Şiddetin Önlenmesi'ne dair kanun uyarınca Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmişti. Yeni iddianamede para cezasını öngören 14-1 yerine, hapis cezasını öngören ağırlaştırılmış 14-2'den cezalandırılmalı istendiği belirtildi.

 Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde Kasım ayında oynanan maçta, tribünlerde 3 ayrı noktadaki grup, maçın başlamasıyla birlikte İsrail'in baskın yaptığı 'Mavi Marmara' gemisinin fotoğrafı ile Türk Bayrağı ve Filistin bayrakları açarak, "Kahrolsun İsrail" diye bağırmıştı. Polis ve özel güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle tribünlerden dışarıya çıkartılarak gözaltına alınan, aralarında 9 kadının da bulunduğu 33 kişi, 6222 sayılı 'Sporda Şiddetin Önlenmesi' kanununa muhalefetten Kocasinan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınmışlardı. 33 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından bir gün sonra Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmış.

İsrail ekibi aleyhine tezahürat yaparak, protestoda bulunan 33 kişi hakkında, para ve 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezası verilebileceği belirtiliyordu. Ancak yeni iddianame ile birlikte bu protestoculara 6222 sayılı kanunun 53/1 ve 14/2 maddelerine göre ağırlaştırılmış hapis cezası istendiği kaydedildi.

Timeturk

HABERE YORUM KAT

2 Yorum