1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail'den Yine Gece Baskınları ve Gözaltı
İsrail'den Yine Gece Baskınları ve Gözaltı

İsrail'den Yine Gece Baskınları ve Gözaltı

İşgalci İsrail, Kudüs'teki gösterilere katılan biri çocuk yedi kişiyi gece saatlerinde düzenlediği baskınlarda gözaltına aldı.

04 Kasım 2014 Salı 11:00A+A-

İsrail işgal askerlerinin Doğu Kudüs'te geçen günlerde çıkan çatışmalar nedeniyle 1'i çocuk 7 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Esirler Kulübü Müdürü Nasır Kavs, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Doğu Kudüs'te gece geç saatlerde 1'i çocuk 7 Filistinliyi gözaltına aldığını belirtti.

Kavs, gece gözaltılarının Kudüs'ün diğer bölgelerinde gerçekleştirilen gözaltıların devamı olduğunu aktardı. Önceki gece Doğu Kudüs'ün Selvan ve Ebu Deys beldelerinin farklı bölgelerinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşanmıştı.

İsrail güçleri dün de Filistinlilerin evlerine düzenlediği baskında, Kudüs'te 23, El-Halil'de 4, Nablus'ta 4, Ramallah ve Cenin'de birer kişiyi gözaltına almıştı. Ayrıca Mescid-i Aksa'ya girmeye çalışan Yahudi Evi Partisi üyesi milletvekili Shuli Mualem Rafaeli'ye engel olmak isteyen Filistinli bir kadın da gözaltına alınmıştı.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.

Yahudi Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer, zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

İsrail Meclisi (Knesset) Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin'in de dün Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmişti.

 

HABERE YORUM KAT