1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İsrail'den Suriye'ye Hava Saldırısı
İsrail'den Suriye'ye Hava Saldırısı

İsrail'den Suriye'ye Hava Saldırısı

İsrail ordusu, savaş uçaklarının Suriye ordusuna ait hedeflere yönelik 4 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

19 Mart 2014 Çarşamba 12:03A+A-

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Hava Kuvvetleri, gece yarısından sonra Suriye ordusuna ait hedeflere 4 hava saldırısı düzenledi" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, saldırılarda, İsrail devriyesine yönelik saldırıyı kolaylaştıran ve yardımcı olan Suriye ordusunun birlikleri hedef alındığı kaydedilerek, uçakların hedeflerini vurup üslerine döndüğü belirtildi.

İsrail ordu radyosu da savaş uçaklarının Suriye ordusuna ait hedeflere yönelik düzenlediği saldırıya misilleme olarak düzenlenmesi muhtemel saldırıya karşı Suriye sınırındaki birliklerin alarma geçirildiğini belirtti.

İsrail-Suriye sınırında dün öğleden sonra patlama meydana gelmiş, İsrail basınında yer alan haberlerde 3 İsrail askerinin yaralandığı bildirilmişti.

"Esed'i Pişman Ederiz!"

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, yazılı açıklamasında Suriye ordusunun, 18 Mart Salı günü gerçekleşen bombalı saldırıda rolü olduğunu belirtti.

Yalon açıklamada, “Suriye sınırları içindeki her türlü faaliyetten Esed rejimini sorumlu tutarız ve bedel ödetiriz” ifadelerini kullandı.

İşgalci Savunma Bakanı, İsrail’e zarar vermeye yönelik çabalara desteğin sürdürülmesi halinde Suriye rejiminin bu faaliyetlerinden dolayı ‘pişman edileceğini’ vurguladı.

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da ülkenin güvenliğini savunmak için zor kullanmaktan çekinmeyeceklerini belirtti.

İsrail, Golan Tepeleri'nde devriye gezen dört askerinin yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaralanmasının ardından Suriye'deki bir askeri üsse top atışı yaptı.

İsrail ordusu gece yarısından sonra ise hava operasyonu gerçekleştirdi.

Dört hava saldırısı

Ordu, "İsrail Hava Kuvvetleri, gece yarısından sonra Suriye ordusuna ait hedeflere dört hava saldırısı düzenledi" açıklamasını yaptı.

Açıklamada, “İsrail devriyesine yönelik saldırıyı kolaylaştıran ve yardımcı olan Suriye ordusunun birlikleri hedef alındı, uçaklar hedeflerini vurup üslerine döndü” ifadeleri kullanıldı.

Sınırda meydana gelen patlamanın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

İsrail ordusu sözcülerinden Avihai Aderaa, yaralanan dört kişiden birinin durumunun ağır olduğunu ve Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü yetkililerine durumun ciddiyeti hakkında bilgi verildiğini kaydetti.

İsrail Golan Tepeleri olarak bilinen stratejik bölgeyi 1967’deki Altı Gün Savaşı sırasında işgal etmişti.

İsrail, 1981’de Golan’ın ele geçirdiği bölümlerini topraklarına kattığını öne sürse de uluslararası tanınma gerçekleşmedi.

(AA, Al Jazeera ve Reuters)

HABERE YORUM KAT