1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İsrail'den nasıl bir "hayır" bekleniyor?!
İsrail'den nasıl bir "hayır" bekleniyor?!

İsrail'den nasıl bir "hayır" bekleniyor?!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Filistin ve İsrail'i kapsayacak iki günlük ziyaret kapsamında Kudüs'e gitti. İbrahim Kalın İsrail'le yapılacak görüşmeler için "Hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

18 Şubat 2022 Cuma 14:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye ile İsrail arasında diyalog görüşmeleri yeniden alevlenirken, İbrahim Kalın'ın konuyla ilgili "Hayırlara vesile olmasını diliyoruz" sözleri tepki çekiyor. 

Hem Filistin meselesinin çözümüne hem de Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi yönünde atılacak adımları Filistinli ve İsrailli mevkidaşlarıyla görüşeceklerini kaydeden Kalın, "Bu sürecin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Türkiye bildiğiniz gibi her zaman Filistin halkının yanında olmuştur. Bu süreçte de özellikle iki devletli çözümün hayata geçirilmesi ve Filistin halkının buradaki koşullarının iyileştirilmesi konusunda Türkiye olarak yardımlarımız ve desteklerimiz devam edecek." diye konuştu.

İşgalci İsrail'in Filistinlilere yönelik uyguladığı apartheid rejimi ve sistemik ayrımcılık, işgal politikaları üzerine yıllardır bir direniş gerçekleştiriliyor. Filistinlilerin topraklarını yağmalayan, tarım arazilerini yakan, hayvanlarını telef eden, Müslümanları katleden, çocukları uykularından bombalar, sokaklarda uzun namlulu silahlarla katleden İsrail'den "hayır" beklenmesi anlamlandırılamıyor. 

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın sosyal medya hesabından da İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'la yapılacak görüşmelerin "hayırlı" olmasını umduğunu ifade etmesi tepki çekti. 

Kalın sosyal medya paylaşımında, "Filistin ve İsrail’e yaptığımız ziyarette ikili ve bölgesel konuları; Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı, İsrail Devlet Başkanı Sn. Herzog’un Türkiye ziyaretini ve bölgesel barış ve istikrar için bundan sonra atılacak adımları ele aldık. Hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye yazdı. 

 

ibrahim-kalin-sosyal-medya.jpg

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum