1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail’den Kudüs ve Eriha’da 72 Eve Yıkım Kararı
İsrail’den Kudüs ve Eriha’da 72 Eve Yıkım Kararı

İsrail’den Kudüs ve Eriha’da 72 Eve Yıkım Kararı

Filistin halkına karşı baskılarını artıran İsrail işgal güçleri, evlerini yıkarak Filistinlileri göçe zorluyor.

20 Kasım 2014 Perşembe 16:29A+A-

Siyonist işgal rejimi dün gece Siyonistlere karşı feda eylemleri yapanların ailelerinin oturdukları evlerin yanında Kudüs ve Eriha’da 72 evin yıkılacağına dair duyuru yaptı.

Kudüs’te meydana gelen ve 5 Siyonistin ölümüyle sonuçlanan eylemin ardından yıkımların artacağını belirten Siyonist Başbakan’ın talimatından sonra tebligatın yapılması dikkat çekti.

Eriha’da 72 evin yıkılacağına dair tebligat yapan işgal ordusu, evlerin 45 gün içinde yıkılmaması durumunda kendilerinin evleri yıkacaklarını ve masrafını da ev sahiplerine ödetecekleri tehdidinde bulundu.
 
Siyonist askerlerle, polislere ve gaspçılara yönelik feda eylemi yapanlara sert karşılık vereceklerini yineleyen Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu, dün işgal altındaki Kudüs’te bulunan polis merkezine yaptığı ziyarette Filistinlilerin direnişini kast ederek, "Terörü bitirmek önemli bir görevdir. Daha çok ev yıkacağız ve daha çok tedbir alacağız” dedi.
 
Kudüs’te meydana gelen feda eyleminin ardından işgal rejimi kabinesi, altı maddelik bir eylem planı benimsemişti. Planın her maddesi Filistinlilere baskı ve zulüm içeriyor. En belirgin maddesi, eylemi yapanların evlerinin yıkılması.

Er-Reşak: “Ev Yıkma Politikası Kudüs Halkının İradesini Kıramayacak”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, işgal rejiminin Kudüs halkının evlerine yönelik yıkım politikasını telin etti.

Sosyal paylaşım sitesinde işgal rejiminin Kudüs’te onlarca evi yıkma kararını değerlendiren Hamas lideri Er-Reşak, bu tür girişim ve tedbirlerin anlamsız ve boş olduğunu belirterek, bunların Filistin halkının hakkını savunma ve bu uğurda mücadele etme azmini kıramayacağını söyledi.
 
Er-Reşak, bu sabah yaptığı açıklamada, bu tür politikaların Kudüs halkının Mescidi Aksa’yı savunma azmini artıracağını ve Kudüs'te bulunma arzusunu daha da güçlendireceğini ifade etti.
 
Siyonist işgal rejimi bugün Kudüs ve Eriha’da başta feda eylemi yapanların evleri olmak üzere 72 evin yıkılacağına dair ev sahiplerine tebligat yaptı. Tebligatı yapan işgal askerleri Filistinlilerden 45 gün içinde evlerini yıkmalarını, aksi halde kendilerinin gelip yıkacaklarını ve masraflarını da ev sahiplerine ödeteceklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT