1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail’de Seçimleri Netanyahu Kazandı
İsrail’de Seçimleri Netanyahu Kazandı

İsrail’de Seçimleri Netanyahu Kazandı

Daha çok güçlenmek için erken seçim kararı alan Netanyahu-Liberman ittifakı, tahminlerin üzerinde oy kaybederek hüsrana uğradı.

23 Ocak 2013 Çarşamba 06:26A+A-

Daha çok güçlenmek için erken seçim kararı alan Netanyahu-Liberman ittifakı, tahminlerin üzerinde oy kaybederek hüsrana uğradı. Hükümeti kurmak için gerekli çoğunluğu küçük bir farkla sağlayabildi.

Siyonist İsrail’de 5 milyonu aşkın seçmen dün sandık başına gitti. Seçimlerin ardından ilk çıkan sonuçlara göre, Binyamin Netanyahu’nun önümüzdeki dönemde de hükümeti kurabileceğini gösterdi.

 

Ancak seçim sonuçları Netanyahu'nun kan kaybettiğini gösterdi.

İlk sonuçlara göre; Binyamin Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın seçim öncesi oluşturduğu Likud Beytenu partisinin sandalye sayısı 42’den 31’e düştü. Seçimin sürprizi ise tahminlerin iki katı oy alarak 18-19 sandalye kazanacağı görülen merkez sol Yeş Atid (Bir Gelecek Var) partisi oldu. Seçim sonuçlarıyla ilgili ilk bilgiler, ikinciliği gazeteci Yair Lapid’in Yesh Atid partisine kaptıran İşçi Partisi için hayal kırıklığı oldu. Kadima’nın da yüzde 2 barajını aşamayarak meclis dışında kalması bekleniyor.

İLK SONUÇLAR

-Likud-Beitenu: 31

-Yesh Atid: 19

-İşçi Partisi: 17

-Yahudi Evi : 12

-Şhas: 12

-Meretz: 7

-Birleşik Tevrat: 6

-Hareket: 7

-Hadash: 4

-Ra’am-Ta’al: 3

-Balad 2

-Kadima: 0.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum