1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Ürdün Vadisi'nde Yerleşimlere Devam Ediyor
İsrail Ürdün Vadisi'nde Yerleşimlere Devam Ediyor

İsrail Ürdün Vadisi'nde Yerleşimlere Devam Ediyor

İsrail İçişleri Bakanı Sa'ar, Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'nin İsrail'e ait olduğunu öne sürerek, bu bölgedeki Yahudi yerleşiminin devam edeceğini söyledi

21 Şubat 2014 Cuma 15:51A+A-

İşgalci İsrail İçişleri Bakanı Gideon Sa'ar, Filistinlilerin yaşadığı Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'nin İsrail'e ait olduğunu iddia ederek, buradaki Yahudi yerleşiminin devam edeceğini söyledi.

Aynı zamanda Likud Partisi mensubu olan Sa'ar, Batı Şeria'nın doğusunda yer alan vadide düzenlenen yürüyüşte yaptığı açıklamada, vadinin İsrail'e ait olduğunu iddia ederek, "Biz burada basit ve net birşeyi duyurmak için bulunuyoruz. Ürdün Vadisi, İsrail'indir" dedi.

Vadide ikamet eden yerleşimcilerin, Yahudi halkını temsil ettiğini ve yerleşim alanlarının, gelecek nesiller için varlığını sürdüreceğini dile getiren Sa'ar şunları kaydetti:

"Nerede yerleşim birimi olursa orada İsrail askerleri olur, eğer yerleşim birimleri olmazsa İsrail askerlerinın varlığı da olmaz, böylelikle orada terör ortaya çıkar."

Yerleşim birimlerinin önemine dikkati çeken Sa'ar, İsrail ordusunun stratejik derinliğe sahip bir düşünce biçimine sahip olması gerektiğini vurgulayarak, "Ürdün Vadisi'nin İsrail'in sınırı olmayacağı fikrini düşünmek imkansız" diye konuştu.

Ürdün Vadisi'nde düzenlenen yürüyüşe, İçişleri Bakanı Sa'ar'ın yanı sıra sağ kanada mensup milletvekilleri ve bakanlar da katıldı.

Öte yandan İsrail askerleri, Ürdün Vadisi'nde bedevilerin yaşadığı bölgelere baskınlar yaparak, buradaki Filistinlileri göçe zorluyor. Bedeviler, yaklaşık bir yıldır İsrail askerlerinin saldırılarına maruz kaldıklarını, yaşadıkları çadırlarının gece yarısı sökülerek tahrip edildiğini ve büyük sıkıntılar çektiklerini belirtiyor.

 

HABERE YORUM KAT