1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "İsrail Tehlikeli Provakasyonlar İçinde"
"İsrail Tehlikeli Provakasyonlar İçinde"

"İsrail Tehlikeli Provakasyonlar İçinde"

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ebu Rudeyna, "İsrail'in son eylemleri, önüne geçilemeyecek tehlikeli durumların meydana gelmesine ve barış sürecinin baltalanmasına yol açacak tehlikeli provakasyonlardır." dedi.

11 Mart 2014 Salı 13:10A+A-

Filistin yönetimi, İsrail'in son dönemde yaptıklarını, "barış sürecinin baltalanmasına yol açacak tehlikeli provakasyonlar" olarak nitelendirdi.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna'nın, İsrail'in düzenlediği suikastler ve Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişinin engellenmeye başlaması konusunda yaptığı açıklamada, "İsrail'in son eylemleri, önüne geçilemeyecek tehlikeli durumların meydana gelmesine ve barış sürecinin baltalanmasına yol açacak tehlikeli provakasyonlar" ifadesini kullandığı kaydedildi.

Ebu Rudeyne, ABD, Rusya, AB ve BM'ye bu durumun önüne geçilebilmesi için hemen harekete geçmeleri çağrısında da bulundu.

Batı Şeria-Ürdün sınırındaki El-Kerame Sınır Kapısı'nda dün bir Ürdün vatandaşı, İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybederken, Batı Şeria'nın Tulkerem kentinde de İsrail askerlerinden kaçarken kaza yapan Filistinli genç hayatını kaybetmişti.

İsrail, ayrıca zaman zaman 50 yaşın altındaki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini engelliyor.

AA

HABERE YORUM KAT