1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İsrail, Sisi’yi ‘Halk Kahramanı’ İlan Etti
İsrail, Sisi’yi ‘Halk Kahramanı’ İlan Etti

İsrail, Sisi’yi ‘Halk Kahramanı’ İlan Etti

Mısır’da seçilmiş İslamcı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ordu tarafından devrilmesi en çok siyonist işgal devleti İsrail’i sevindirdi.

22 Temmuz 2013 Pazartesi 07:58A+A-

Mısır’da seçilmiş İslamcı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ordu tarafından devrilmesi en çok siyonist işgal devleti İsrail’i sevindirdi. Duydukları memnuniyeti İsrail’in Kahire Büyükelçisi Yaakov Amitai ağzından kaçırdı.

Mısır’da askeri cuntanın, ilk defa yapılan özgür seçimlerde cumhurbaşkanı olan İslamcı Muhammed Mursi’yi devirmesi Arap dünyasındaki krallıklardan çok Siyonist işgal devleti İsrail’i sevindirdi. Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdülfettah El Sisi’nin darbeden sonra İsrail’i sevindirecek adımlar atmasına Siyonist yönetimin yetkililerinden teşekkür mesajları yağıyor. İsrail’in Mısır büyükelçisi Yaakov Amitai darbecilerin göreve atadığı Tarım Bakanı Ayman Abu-Hadid’i tebrik ederken yaptığı açıklamada ülkesinin de darbeci general Sisi’yi ‘ulusal kahraman’ olarak gördüğünü söyledi. İsrail Radyosu’nun haberine göre büyükelçi Yaakov tebrik töreninde “El Sisi sadece Mısır için değil bütün Yahudiler ve İsrail için de bir ulusal kahramandır” dediğini aktardı.

İsrail’in yeni yönetimle birlikte iki ülke ilişkilerinde büyük ilerlemeler kaydetmeyi hedeflediğini belirten Büyükelçi, Mursi taraftarlarının sokaklardaki darbe karşıtı protesto gösterilerini de ‘terör’ faaliyeti olarak tanımladı.

Büyükelçi ve Bakan’ın iki ülkenin tarım alanında işbirliği yapmasına ve bu konuda 6 ayda bir Tel Aviv ve Kahire’de ortak çalışma toplantısı düzenleme konusunda da anlaştıkları açıklandı.

Mısır cuntası yönetimi ele geçirmesinden sonra yaptığı ilk icraatların başında, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin açtığı Gazze’den Mısır’a açılan Rafah Sınır Kapısı’nı kapatmak olmuştu. Daha sonra da  Gazze’deki Filistinliler için adeta nefes alma borusu olan tünelleri yıkmıştı. Öte  yandan İsrail gazeteleri, Mısır Genelkurmay ve Savunma Bakanı Sisi’nin darbe konusunda İsrailli yetkililere bilgi verdiğini yazmıştı. (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT