1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İsrail: Sisi Bizim İçin Önemli
İsrail: Sisi Bizim İçin Önemli

İsrail: Sisi Bizim İçin Önemli

Tel Aviv'deki Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (INSS)'de yayınlanan bir rapora göre, Mısır'da Sisi'nin varlığı ABD ve İsrail için önem taşıyor.

12 Mayıs 2016 Perşembe 18:13A+A-

İsrail'deki Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (INSS)'ne göre, Mısır ve Ürdün'deki uyumlu yöneticilerin olması ABD ve İsrail için hayati önem arz ediyor.

INNS raporunda, "İsrail'in bölgede Mısır ve ABD ile ortak çalışmaları özellikle Sina'daki IŞİD'in pozisyonunu zayıflatma ve Gazze'yi kontrol altına alma açısından önem taşıyor" ifadeleri kullanıldı.

SİSİ'DEN İSRAİL ÇAĞRISI

Sisi, İsrail'e olan barış anlaşmasına Arap ülkelerinin dahil edilmesi gerektiğini söylemişti. Dünya Bülteni'nin naklettiğine göre konuyla ilgili İsrail yönetimi de Sisi'nin tavrını olumlu bularak, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a "diplomatik süreci ilerletmek için derhal müzakere masasına dönülmesi çağrısı yaptığı" belirtmişti.

Mısır ile İsrail arasında 1979 yılında Camp David Barış Antlaşması imzalanmıştı. Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat döneminde imzalanan antlaşma ile Mısır, 1967'de İsrail tarafından işgal edilen Sina Yarımadası'nı tekrar topraklarına katmıştı. İsrail'le varılan antlaşmadan sonra Arap dünyasından dışlanan Mısır'da, 6 Ekim 1981'de savaşın sekizinci yıldönümü törenlerinde Enver Sedat, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT