1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Ordusu Mescid-i Aksa’ya Girdi
İsrail Ordusu Mescid-i Aksa’ya Girdi

İsrail Ordusu Mescid-i Aksa’ya Girdi

Çok sayıda İsrailli kadın asker ile bir grup Yahudi yerleşimci üç gündür kuşatma altında tutulan Mescid-i Aksa’nın avlularına girdi.

18 Mart 2014 Salı 15:29A+A-

Yerel basın kaynakları, kadın askerlerin Mescid-i Aksa’nın avlularına girdiğini ve rehber askerler eşliğinde avluda keşif turları attıklarını duyurdu.

Bir grup Yahudi yerleşimci ise İsrail polisi eşliğinde ve aşırı radikal Haham Yehuda Gilyak önderliğinde, Burak Duvarı (Ağlama Duvarı) yakınında olan Megaribe Kapısı’ndan Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın avlularına girdi.

İsrail askerleri baskın sırasında avluda bulunan bir Filistinli öğrenciyi de gözaltına aldı. Gözaltına alınan Filistinli, Kudüs'teki bir polis karakoluna götürüldü.

Filistin’in resmi haber ajansı WAFA ise Mescid-i Aksa’nın ana kapılarında konuşlanan İsrail askerlerinin, genç kız ve genç erkekler ile öğrencilerin Mescid’e girişlerine izin vermediğini ve sert önlemler aldığını belirtti.

Mescid-i Aksa’yı üç gündür kuşatma altında tutan İsrail askerleri, 50 yaş altındakilerin girişlerine izin vermiyor.

Baskın ve gözaltı

Bu arada güvenlik kaynaklarına göre, Batı Şeria’nın Beytullahim kentine giren İsrail askerleri, Muhammed Cemal Ebu Celgif (26), Muhammed İsa Herimi (22) Muhammed Cemal İzzet (17), Hüssam Rıbhi (15) ve Halid Muhammed (14) isimli Filistinli genç ve çocukları gözaltına aldı.

Sık sık Batı Şeria’nın kent ve beldelerine giren İsrail askerleri ev baskınları düzenliyor. Askerler baskınlarda birçok kişiyi gözaltına alıyor.

(Al Jazeera ve WAFA)

HABERE YORUM KAT