1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Müzakerelere Katılmıyor Ama Bombalıyor
İsrail Müzakerelere Katılmıyor Ama Bombalıyor

İsrail Müzakerelere Katılmıyor Ama Bombalıyor

Hamas, cumartesi gününün Yahudiler için dini tatil olduğunu gerekçe göstererek müzakerelere katılmayan İsrail'in Gazze'ye saldırılarını sürdürmesine tepki gösterdi.

09 Ağustos 2014 Cumartesi 14:16A+A-

Siyonist İsrail ile Filistinli gruplar arasında Mısır'da yürütülen ateşkes müzakerlerinde yer alan Filistin heyetinde bulunan Hamas yöneticilerinden İzzet Reşak, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İsrail, cumartesi gününün Yahudiler için dini tatil olduğunu gerekçe göstererek müzakerelere katılmayı reddediyor ama bir taraftan Gazze'yi bombalıyor. Bu, tam anlamıyla maskaralık" ifadelerini kullandı.

İşgalci İsrail ordusu, gece yarısından sonra Gazze'deki 33 hedefe saldırı düzenlediğini açıklamış, sabah saatlerinde bombalanan En-Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki İzzeddin el-Kassam Camisi'nin enkazından da 3 Filistinlinin cesedi çıkarılmıştı.

AA'nın geçtiği habere göre Kahire'de bir haftadan bu yana kalıcı ateşkesin sağlanması için Filistinli gruplar ile İsrail arasında süren dolaylı müzakerelere, cumartesi gününün Yahudiler için "dini tatil" olduğu gerekçesiyle akşama kadar ara verildiği açıklanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT