1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Mescid-i Aksa'da Namaz Kılmak İsteyen Filistinlilere Engel Oldu
İsrail Mescid-i Aksa'da Namaz Kılmak İsteyen Filistinlilere Engel Oldu

İsrail Mescid-i Aksa'da Namaz Kılmak İsteyen Filistinlilere Engel Oldu

İsrail askerlerinin, Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen yüzlerce Batı Şerialı Filistinliye engel olduğu bildirildi.

10 Haziran 2016 Cuma 13:14A+A-

AA muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, İsrail askerleri, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinden Ramazan ayının ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen yüzlerce Filistinlinin girişine izin vermedi.

"Kontrol noktasında tekrar engellenirsem ayrım duvarının üzerinden atlayarak geçeceğim"

Kudüs ile Ramallah arasında bulunan Kalendiye askeri kontrol noktasına Cenin kentinden gelen Filistinli Derviş Naci (40), İsrail polisinin girişine engel olduğunu kaydederek, "Gece saat 02.00'de Cenin kentindeki evimden dört çocuğumla beraber Mescid-i Aksa'ya gitmek için yola koyulduk. Daha önceden giriş izni verildiği halde girişimiz engellendi. Biz sadece namaz kılmak için geldik İsrail'in emniyetine nasıl tehlike teşkil edebiliriz ki? İsrail sadece hareket özgürlüğümüzü engelliyor." ifadelerini kullandı.

Bir başka Filistinli Halid Muhammed de (33) Kalendiye kontrol noktasında keyfi olarak engellendiğini belirterek, "Mescid-i Aksa'ya ulaşmak için hakkımı birkaç kez daha kullanacağım. Kontrol noktasında tekrar engellenirsem ayrım duvarının üzerinden atlayarak geçeceğim. Biz sadece Aksa'da namaz kılmak istiyoruz. Bu, uluslararası hukuk tarafından güvence altına alınmış bir haktır. Ama İsrail kendini hukukun üstünde görüyor." dedi.

İsrail askerinin tüm yaşlardaki kadınların ise Mescid-i Aksa'ya girişlerine izin verdiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT